ທ່ານເຄີຍຮູ້ ຫຼືບໍ່ ໝາກແຄ້ງໜ່ວຍນ້ອຍໆ ມີປະໂຫຍດມະຫາສານ

  ໝາກແຄ້ງ ຄົນສ່ວນຫຼາຍນິຍົມນໍາມາປະກອບອາຫານເຊັ່ນ: ລາບ, ເອາະ, ແກງຕ່າງໆ ແຕ່ທ່ານເຄີຍຮູ້ ຫຼືບໍ່ວ່າໝາກແຄ້ງໜ່ວຍນ້ອຍໆນີ້ມີປະໂຫຍດຢ່າງມະຫາສານ, ຊຶ່ງກໍມີການວິໄຈອອກມາແລ້ວວ່າສາມາດຮັກສາພະຍາດໄດ້ອີກດ້ວຍ. 

ປະໂຫຍດຂອງໝາກຕາກົບ ກັບສັບພະຄຸນ ທີ່ບໍ່ຄວນພາດ

 ສຸດຍອດໝາກໄມ້ທີ່ຄວນກິນເປັນປະຈຳເພາະນອກຈາກຈະບຳລຸງຮ່າງກາຍແລ້ວຍັງສາມາດປິ່ນປົວ ແລະປ້ອງກັນພະຍາດໄດ້ຫຼາຍຊະນິດດ້ວຍປະລິມານວິຕາມິນທີ່ສູງໝາກຕາກົບຊ່ວຍແກ້ການອ່ອນເພຍ,ບັນເທົາອາການໂຕເຫຼືອງ,ປິ່ນປົວມ້າມໃຫຍ່,ແກ້ການປຸ້ນທ້ອງ,ບໍາລຸງກະດູກ, ຊ່ວຍດູດຊຶມຄໍເລັດສະ

ສະຕໍເບີລີ້ ຮັກສາໂລກກະເພາະອາຫານອັກເສບ

 ໂລກກະເພາະອາຫານອັກເສບສາເຫດສ່ວນ ໃຫຍ່ເກີດມາຈາກກົດໃນກະເພາະອາຫານທີ່ມີປະລິມານສູງຫຼາຍເກີນໄປບວກກັບເຍື່ອບຸກະເພາະອາຫານທີ່ອ່ອນແອລົງ, ສຳລັບການຮັກສາໂລກກະເພາະອາຫານສາມາດຮັກສາໄດ້ດ້ວຍສະຕໍເບີລີ້ ເພາະມີນັກວິ ໃຈໃນເອີຣົບໄດ້ມີການຄົ້ນພົບປະສິດທິພາບຈາກໝາກ

3 ສະໝຸນໄພ ຊ່ວຍລ້າງພິດ ແລະຟື້ນຟູ ລະບົບຕ່າງໆ ຂອງຮ່າງກາຍ

 ນໍ້າໝາກແຕງ, ໝາກນາວ ແລະຜັກຫອມລາບເຄື່ອງດື່ມນີ້ຈະ ຊ່ວຍລ້າງພິດ ແລະຟື້ນຟູລະບົບຕ່າງໆ ຂອງຮ່າງກາຍຂອງເຈົ້າໄດ້ ຢ່າງງ່າຍໆ ເປັນເຄື່ອງດື່ມທີ່ເຮັດ ໄດ້ບໍ່ຫຍຸ້ງຍາກ ແລະບໍ່ເປືອງໃຊ້ ເວລາໃນການກຽມບໍ່ຫຼາຍສາມາດ ເກັບໄວ້ດື່ມໄດ້ດົນສູງສຸດເຖິງ 15 ມື້.

ສັບພະຄຸນທາງຢາຂອງໝາກໂມອ່ອນ

 ໝາກໂມອ່ອນອຸດົມໄປດ້ວຍວິຕາມິນເຊ ແລະ ຟົດສະຟາດ ໝາກໂມອ່ອນ 100 ກຣາມໃຫ້ພະລັງ ງານ 11 ກິໂລແຄລໍຣີ ປະກອບດ້ວຍໂປຣຕີນ 0,4 ກຣາມ, ໄຂມັນ 0,1 ກຣາມ, ຄາໂບໄຮເດຣດ 2,2 ກຣາມ, ແຄລຊຽມ 2 ມີລີກຣາມ, ທາດເຫຼັກ 0,4 ມິນລີກຣາມ, ວິຕາມິນບີ 1 ແລະບີ 2 ມີ 0,03 

ກິນໝາກໄມ້ດອງ ສ່ຽງຕໍ່ການເກີດພະຍາດ ມະເຮັງໃນກະເພາະ

  ຫຼາຍຄົນອາດມັກກິນຂອງດອງເປັນຕົ້ນ: ໝາກຍົມ, ໝາກຂາມ, ໝາກມ່ວງ, ໝາກຕ້ອງ ແລະໝາກໄມ້ຊະນິດອື່ນໆ ທີ່ມີຂາຍຕາມທ້ອງຕະຫຼາດ        ທົ່ວໄປ ຫຼື ລໍ້ໝາກສົ້ມແຕ່ທ່ານຮູ້ຫຼືບໍ່ວ່າໝາກໄມ້ດອງ ເຫຼົ່ານີ້ລ້ວນແຕ່ເປັນອັນຕະລາຍຕໍ່ສຸຂະພາບ ແລະຮ່າງ ກາຍຄົນເຮົາ.

4 ອາຫານອັນຕະລາຍຕໍ່ລູກນ້ອຍ ເຮັດໃຫ້ພັດທະນາການຊ້າ

 ອາຫານເປັນສິ່ງທີ່ສໍາຄັນສໍາລັບພັດທະນາການຂອງເດັກນ້ອຍ, ຖ້າຫາກກິນອາຫານທີ່ບໍ່ມີປະໂຫຍດ, ບໍ່ມີຄຸນຄ່າທາງສານອາຫານກໍອາດເຮັດໃຫ້ພັດທະນາການທາງສະໝອງ ແລະຮ່າງກາຍຂອງລູກຊ້າກວ່າ ປົກກະຕິ.

5 ສິ່ງທີ່ຄວນໃສ່ໃຈຖ້າຢາກຫ່າງໄກ ຈາກພະຍາດມະເຮັງ

                 ພະຍາດມະເຮັງເປັນພະຍາດ ທີ່ອັນຕະລາຍເຖິງຊີວິດສະນັ້ນພວກເຮົາຄວນໃສ່ໃຈ ແລະດູແລສຸຂະພາບເຮົາໃຫ້ດີກ່ອນຈະສາຍເກີນ ແກ້.

  1. ຫຼຸດອາຫານໝັກດອງຈາກ ຊີ້ນ:ເພາະສານໄນໂຕຣຊາມິນ (Nitrosamine) ທີ່ເກີດຈາກການໝັກຊີ້ນສັດປະສົມກັບເກືອອາດເຮັດໃຫ້ເກີດ

ຫຼາຍສາເຫດທີ່ພາໃຫ້ເປັນພະຍາດຕັບແຂງ

 ເຫຼົ້າ ແລະເຄື່ອງດື່ມທີ່ມືນ ເມົາທຸກຊະນິດກາຍເປັນສາເຫດ ອັນດັບໜຶ່ງທີ່ເຮັດໃຫ້ເກີດພະຍາດ ຕັບແຂງ ໂດຍສະເພາະຜູ້ທີ່ມັກດື່ມ ເຫຼົ້າ 480 ຊີຊີ/ມື້ ຫຼື ວາຍ 1,600 ຊີຊີ/ມື້, ເບຍ 4000ຊີຊີ/ມື້ ຕິດຕໍ່ ກັນເປັນເວລາ 5-10 ປີ ບຸກຄົນ ດັ່ງກ່າວນີ້ຍ່ອມສ່ຽງເປັນພະຍາດ ຕັບແຂງຫຼາຍກວ່າຄົນທີ່ດື່ມໜ້ອຍ 

ສັບພະຄຸນທາງຢາຂອງໝາກເຟືອງ

  ໝາກເຟືອງມີວິຕາມິນຊີຫຼາຍ ແລະໝາກເຟືອງມີປະລິມານພະລັງງານນໍ້າຕານ ແລະເກືອໂຊດຽມຕໍ່າເໝາະກັບການກິນເພື່ອຄວບຄຸ່ມນໍ້າໜັກຄຸມນໍ້າຕານໃນເລືອດ ຫຼືລົດຄວາມຕຸ້ຍມີກົດໝາກໄມ້ຫຼາຍໃຊ້ເປັນສ່ວນປະສົມຂອງເຄື່ອງສຳອາງຊຳລະລ້າງຜິວກາຍ ແລະປ້ອງກັນການເກີດສິວ.