ອາຫານທີ່ຄວນຫຼີກລ່ຽງ ເພາະສ່ຽງພູມຕ້ານທານຫຼຸດລົງ
ນອກຈາກອາຫານທີ່ຊ່ວຍສ້າງພູມຕ້ານທານພະຍາດໃຫ້ກັບຮ່າງກາຍແລ້ວກໍ່ຍັງມີອາຫານບາງຊະນິດທີ່ຄວນຫຼີກລ່ຽງ ຫຼື ຫຼຸດຜ່ອນການບໍລິໂພກລົງເນື່ອງຈາກມັນອາດເຂົ້າໄປຫຼຸດປະສິດຕິພາບໃນການເຮັດວຽກຂອງລະບົບພູມຕ້ານທານພະຍາດໄດ້.
- ນໍ້າຕານ: ເພາະອາຫານທີ່ມີນໍ້າຕານສູງຈະເຮັດໃຫ້ລະບົບຄວາມດັນເລືອດສູງຂຶ້ນໄດ້ ແລະຍັງເພີ່ມຄວາມສ່ຽງຂອງການອັກເສບຂອງໂປຣຕີນສົ່ງຜົນໃຫ້ກັບການເຮັດວຽກຂອງລະບົບພູມຕ້ານທານພະຍາດຫຼຸດລົງ.
- ເກືອ: ເກືອທີ່ຢູ່ໃນອາຫານ ແລະຂະໜົມຕ່າງໆ ລວມເຖິງອາຫານແຊ່ແຂງ ແລະເບີເກີລີຕ່າງໆສາມາດໄປກະຕຸ້ນໃຫ້ຮ່າງກາຍເກີດອາການອັກເສບ ແລະເຂົ້າໄປຢຸດຢັ້ງການເຮັດວຽກຂອງລະບົບພູມຕ້ານທານ.
- ເຄື່ອງດື່ມທີ່ມີຄາເຟອິນ: ສານຕ້ານອະນຸມູນອິດສະຫຼະທີ່ມີຢູ່ສູງໃນກາເຟ ແລະຊາເຮັດໃຫ້ຮ່າງກາຍຕື່ນຕົວແຕ່ການດື່ມເຄື່ອງດື່ມທີ່ມີປະລິມານຄາເຟອິນສູງເກີນໄປອາດໄປລົບກວນການນອນຫຼັບຊຶ່ງ ອາດເພີ່ມການຕອບສະໜອງຕໍ່ການອັກເສບ ແລະພູມຕ້ານທານຫຼຸດລົງ.
- ເຄື່ອງດື່ມແອວກໍຣໍ: ການດື່ມແອວກໍຣໍມິນປະລິມານທີ່ເກີນກວ່າຄ່າສະເລ່ຍທີ່ສົມຄວນໃນແຕ່ລະບຸກຄົນ ໂດຍມັນອາດສົ່ງຜົນຕໍ່ການຕອບສະໜອງຂອງລະບົບພູມຕ້ານທານເພີ່ມຄວາມໄວຕໍ່ການເຈັບເປັນໄດ້ງ່າຍເຊັ່ນ: ບວມ ແລະບັນຫານລະບົບທາງເດີນຫາຍໃຈ.
----
ຮຽບຮຽງໂດຍ: ຟ້າ