ລະດູການຜະລິດເຂົ້ານາປີ 2021 ໃນທົ່ວແຂວງຄໍາມ່ວນມີເນື້ອທີ່ແຜນການ 88,6 ພັນເຮັກຕາ, ຄາດຄະເນແນວປູກ 5.32 ພັນໂຕນ, ຄາດຄະເນຜົນຜະລິດ 3,22 ແສນໂຕນ, ໃນນີ້ເນື້ອທີ່ປູກເຂົ້າເພື່ອຜະລິດເປັນສະບຽງອາຫານ 63,35 ພັນເຮັກຕາ ແລະເນື້ອທີ່ປູກເຂົ້າເພື່ອຜະລິດເປັນສິນຄ້າ 25,3 ພັນເຮັກຕາ.
ທ່ານ ບຸນຈັນ ໄຊປັນຍາ ຫົວໜ້າພະແນກກະສິກໍາ ແລະປ່າໄມ້ປະຈໍາແຂວງຄໍາມ່ວນໄດ້ກ່າວຕໍ່ຜູ້ສື່ຂ່າວວ່າ: ຜ່ານການຈັດຕັ້ງປະຕິບັດຕົວຈິງມາຮອດປະຈຸບັນເນື້ອທີ່ນາຫວ່ານ ແລະນາຢອດປະຕິບັດໄດ້ 17,51 ພັນເຮັກຕາ, ເນື້ອທີ່ນາປັກດໍາປະຕິບັດໄດ້ 24,4 ພັນເຮັກຕາ.
ໃນເມື່ອລວມເນື້ອທີ່ນາຫວ່ານ-ນາຢອດ ແລະເນື້ອທີ່ນາປັກດໍາເຂົ້າກັນປະຕິບັດໄດ້ 41,93 ພັນເຮັກຕາ ເທົ່າກັບ 47% ຂອງເນື້ອທີ່ແຜນການທົ່ວແຂວງໃນນີ້ເນື້ອທີ່ປູກເຂົ້າເພື່ອຜະລິດເປັນສະບຽງອາຫານປະຕິບັດໄດ້ 30,3 ພັນເຮັກຕາ ເທົ່າກັບ 47% ຂອງເນື້ອທີ່ແຜນການ, ເນື້ອທີ່ປູກເຂົ້າເພື່ອຜະລິດເປັນສິນຄ້າປະຕິບັດໄດ້ 11,5 ພັນເຮັກຕາ ເທົ່າກັບ 46% ຂອງເນື້ອທີ່ແຜນການ.
ທ່ານ ບຸນຈັນ ໄຊປັນຍາ ໄດ້ກ່າວອີກວ່າ: ຖ້າຫາກສະພາບດິນຟ້າອາກາດຍັງເອື້ອອໍານວຍຄາດວ່າການປູກເຂົ້ານາປີໃນທົ່ວແຂວງຈະໃຫ້ສໍາເລັດໃນທ້າຍເດືອນສິງຫາຂອງປີນີ້ແນ່ນອນ.
ນອກຈາກການປູກເຂົ້ານາປີແລ້ວແຂວງຍັງໄດ້ສຸມໃສ່ການປູກພືດລະດູຝົນຕື່ມອີກຊຶ່ງໃນທົ່ວແຂວງມີເນື້ອທີ່ແຜນການເຖິງ 6.175 ເຮັກຕາ, ຄາດຄະເນສະມັດຕະພາບ 12,80 ໂຕນຕໍ່ເຮັກຕາ, ຄາດຄະເນຜົນຜະລິດ 79,05 ພັນໂຕນ. ໃນນີ້ເນື້ອທີ່ແຜນການປູກພືດເພື່ອຜະລິດເປັນສະບຽງອາຫານ 2.575 ເຮັກຕາ, ຄາດຄະເນສະມັດຕະພາບ 9,65 ໂຕນຕໍ່ເຮັກຕາ,ຄາດຄະເນຜົນຜະລິດ 24.840 ໂຕນ,ເນື້ອທີ່ແຜນການປູກພືດເພື່ອຜະລິດເປັນສິນຄ້າ 3.600 ເຮັກຕາ, ຄາດຄະເນສະມັດ ຕະພາບ 15,06 ໂຕນຕໍ່ເຮັກຕາ, ຄາດຄະເນຜົນຜະລິດ 54,21 ພັນໂຕນ .
ຜ່ານການຈັດຕັ້ງປະຕິບັດຕົວຈິງມາຮອດປະຈຸບັນສາມາດປະຕິບັດການປູກພືດລະດູຝົນໄດ້ 6.819 ເຮັກຕາ ເທົ່າກັບ 110% ຫຼື ປະຕິບັດໄດ້ລື່ນເນື້ອທີ່ແຜນການ 644 ເຮັກຕາ ເທົ່າກັບ 10% ໂດຍເນື້ອທີ່ແຜນການ 6.175 ເຮັກຕາ.
ຂ່າວ: ແດງສະຫວັດ ແສນພານິດ