ໝາກໄຟເປັນໝາກໄມ້ທຳມະຊາດທີ່ສາມາດ ກິນໄດ້ ແລະ ມີຫຼາຍເຂດທີ່ສາມາດພົບໄດ້ໃນພາກເໜືອຂອງລາວ ຫຼື ສາມາດພົບໄດ້ຕາມຕະຫຼາດທົ່ວໄປໃນ ໄລຍະປະມານເດືອນພືດສະພາເຖິງເດືອນຕຸລາ, ໂດຍ ສະເພາະແມ່ນໄລຍະບຸນເຂົ້າສະຫຼາກ ແລະບຸນເຂົ້າປະດັບດິນຈະມັກພົບຫຼາຍຕາມຕະຫຼາດຫຼວງພະບາງ. ໝາກໄຟເມື່ອສຸກແລ້ວຈະມີລົດຊາດຫວານ ແລະມີ ສານອາຫານຫຼາຍຊະນິດລວມໄປເຖີງວີຕາມີຊີ, ນ້ຳ ຕານ ແລະ ອື່ນໆທີ່ເປັນປະໂຫຍດຕໍ່ຮ່າງກາຍນີຍົມກິນ ເປັນໝາກໄມ້ສົດ ຫຼື ນຳໄປເຮັດນ້ຳໝາກໄມ້.
4. ລໍາຕົ້ນ: ຊ່ວຍໃເຮັດໃຫ້ຜີວຊຸ່ມຊື່ນ, ຊ່ວຍແກ້ ຫາຍໃຈຝືດ ຫຼື ແກ້ອາການທ້ອງອືດທ້ອງເຟີ.
ຮຽບຮຽງໂດຍ: ຟ້າ