ມີຫຼາຍປັດໄຈສ່ຽງທີ່ເປັນສາເຫດຂອງການເກີດມະເຮັງເຕົ້ານົມ ແລະນັ້ນລວມເຖິງການຮັບປະທານອາຫານທີ່ບໍ່ເໝາະສົມດັ່ງນັ້ນເຮົາມາກິນອາຫານຕ້ານ ມະເຮັງເຕົ້ານົມທີ່ມີປະໂຫຍດຕໍ່ຮ່າງກາຍກັນດີກວ່າເຊັ່ນ: ທັນຍາພືດ ໂດຍສະເພາະແມ່ນທັນຍາພືດບໍ່ຂັດສີຜັກບົ່ວສາມາດໃຫ້ຜົນດີຕໍ່ການປ້ອງກັນການເກີດມະເຮັງໄດ້.
ຜັກບົ່ວ ເພາະມີສານອໍກາໂນຊັລເຟີສານກຸ່ມນີມີຄຸນສົມບັດໃນການປ້ອງກັນມະເຮັງ ໂດຍສະເພາະແມ່ນຜັກບົ່ວສາມາດປ້ອງກັນມະເຮັງໄດ້ຢ່າງມີປະສິດທິ ພາບສູງ
----
ໂດຍ: ຟ້າ