ຜັກຊີຊ້າງ ຍອດອ່ອນນິຍົມໃຊ້ຮັບປະທານເປັນຜັກສົດຮ່ວມກັບແຈ່ວ, ຍໍາ ແລະລາບ ຫຼືຈະນໍາໄປປຸງແຕ່ງໃຫ້ສຸກເຊັ່ນ: ໃຊ້ກັບແກງ, ຕົ້ມ ຫຼືນໍາໄປລວກກະໄດ້ຜັກຊີຊ້າງມີຄຸນຄ່າທາງດ້າຍໂພຊະນາການເປັນຕົ້ນຄາໂບໄຮເດດ, ເສັ້ນໃຍ, ໄຂມັນ, ໂປຣຕີນ, ວິຕາມິນເອ, ວິຕາມິນບີ, ແລະອື່ນໆ. ໝາກອ່ອນສາມາດຮັບປະທານໄດ້.
1. ຊ່ວຍບໍາລຸງສາຍຕາ ແລະຮັກສາພະຍາດຕາ.
2. ຊ່ວຍກະຕຸນການເຮັດວຽກຂອງລໍາໄສ້.
3. ຊ່ວຍບໍາລຸງປອດ.
4. ຊ່ວຍໃນການຍ່ອຍອາຫານ.
5. ຊ່ວຍບໍາລຸງຫົວໃຈ.
6. ຊ່ວຍແກ້ອາການເຈັບຄໍ.