ໝາກສາມາດກິນໄດ້ມີລົດຊາດຫວາ ລະມີຄຸນຄ່າທາງອາຫານໃນໝາກກະທັນອຸດົມໄປດ້ວຍວິຕາມິນເອ, ວິຕາມິນຊີ, ທາດແຄຊ່ຽມ, ຟົດສະຟໍລັດ, ວິຕາມິນບີ 2, ວິຕາມິນບີ 3, ວິຕາມິນບີ 1, ວິຕາມິນບີ 5, ວິຕາມິນບີ 6, ວິຕາມິນບີ 9, ໂປຣຕິນ, ທາດເຫຼັກ, ແມກນີຊ່ຽມ, ຄາຮ໌ໂບໄອເດດ, ເສັ້ນໄຍ, ໂພແທສຊ່ຽມ, ພະລັງ ງານ, ໄຂມັນ, ສັງກະສີ, ແມງການີສ.

  ສຳລັບສັບພະຄຸນທາງຢາພື້ນເມືອງໝາກກະທັນສາມາດຊ່ວຍບໍ່ລຸງຜິວພັນ, ຊ່ວຍໃຫ້ນອນຫຼັບ, ຊ່ວຍບໍາລຸງຮ່າງກາຍ, ຈະເລີນອາຫານ, ບໍາລຸງກ້າມເນື້ອ, ບໍາລຸງເລືອດ, ຮັກສາໂລຫິດຈາງ, ບໍາລຸງປະສານ, ບໍາລຸງສະໝອງ, ຊ່ວຍປ້ອງກັນພະຍາດຄວາມດັບເລືອດສູງ, ບໍາລຸງຕັບ, ບໍາລຸງມ້າມ, ປ້ອງກັນພະຍາດຫົວໃຈ, ບໍາລຸງກະດູກ, ບໍາລຸງແຂ້ວ, ແກ້ຖອກທ້ອງ, ແກ້ໄຂ້.