ຖົ່ວເຫຼືອງເປັນພືດລົ້ມລຸກ, ຮາກຖົ່ວເຫຼືອງມີລະບົບຮາກແກ້ວ, ລຳຕົ້ນມີລັກສະນະເປັນພຸ່ມຂຶ້ນຊື່ ແລະເລືອພັນຄັ້ງມີການແຕກກິ່ງຖົ່ວເຫຼືອງໄດ້ຮັບການຂະໜານນາມວ່າເປັນຣາຊາຖົ່ວ ຖ້າກິນເປັນປະຈຳຈະຊ່ວຍປ້ອງກັນຫຼອດເລືອດແຂງຕົວ, ຮັກສາພະຍາດຄວາມດັນເລືອດສູງ, ພະຍາດຫົວໃຈ ແລະພະຍາດເບົາຫວານ.
ຖົ່ວເຫຼືອງປະກອບໄປດ້ວຍໂປຣຕິນ, ເລຊີທິນ ແລະອາຊິອາມິໂນ, ລວມທັ້ງມີແຄລຊຽມ, ຟົດສະຟໍຣັດ, ທາດເຫຼັກ, ໄນອະຊິນ, ວິຕາມິນບິ 1 ແລະບິ 2, ວິຕາມິນເອ ແລະອີ ຊຶ່ງສາມາດກະຕຸ້ນການຈະເລີນເຕີບໂຕຂອງກະດູກ, ປ້ອງກັນການຂາດແຄລຊຽມໃນກະດູກ ແລະບໍາລຸງລະບົບປະສາດໃນສະໜອງ, ຫຼຸດລະດັບຄລໍເລສເຕິຣອລ, ປ້ອງກັນການເກີດພະຍາດ ຫົວໃຈ ແລະຫຼອດເລືອດຕິບ, ປ້ອງກັນເລືອດຈາງ, ຊ່ວງຫຼຸດຄວາມສ່ຽງຂອງການເກີດພະຍາດມະເຮັງ,ທາດສະກັດຈາກຖົ່ວເຫຼືອງອົບແຫ້ງມີປະສິດທິພາບຢັບຢັ້ງເອນໄຊມ໌ໄທໂຣຊິເນສ ແລະຕ້ານອະນຸມູນອິດສະຫຼະ.
---------
ຮຽບຮຽງໂດຍ: ຟ້າ