ພຽງດື່ມນ້ຳຕົ້ມໝາກຫຸ່ງຊ່ວຍລ້າງໄຂມັນໄດ້

      ການດື່ມນ້ຳໝາກຫຸ່ງເປັນສານກໍ່ເກີດໃຫ້ຊ່ວຍຍ່ອຍໄຂມັນ ແລະ ລ້າງໄຂມັນອອກຄວນດື່ມເປັນປະຈຳດື່ມແທນນ້ຳກໍ່ໄດ້ຖ້າບໍ່ລ້າງລຳໄສ້ກໍ່ປຽບເໝືອນກິນເຂົ້າບໍ່ລ້າງຖ້ວຍ ແລະ ການດື່ມນ້ຳໝາກຫຸ່ງຈະເປັນການລ້າງລຳໄສ້, ຊ່ວຍລ້າງລະບົບດູດຊຶມລ້າງຄາບ ໄຂມັນທີ່ຕິດພະໜັງລຳໄສ້ອັນເນື່ອງມາຈາກການກິນອາຫານຂົ່ວຜັດເປັນປະຈຳ ແລະ ຄາບໄຂມັນຈະເກາະ ຕິດພະໜັງລຳໄສ້ເປັນກາວໜຽວຈີ່ງເກີດການຂັດຂວາງການດູດຊຶມສານອາຫານ ແລະ ວິຕາມິນທີ່ເປັນ ປະໂຫຍດຕໍ່ຮ່າງກາຍ.

ສ່ວນປະສົມ:

  1. ໝາກຫຸ່ງສົດ 1 ໜ່ວຍ.
  2. ນໍ້າລ້າ 4 ລິດ.
  3. ໃບເຕີຍ 10 ໃບ.
  4. ຊາແຫ້ງ 1 ກຳມື ຖ້າເປັນຊາໃບມ້ອນຍີ່ງດີ.

  ວິທີເຮັດ: ໂດຍນຳໝາກຫຸ່ງມາປອກເປືອກຜ່າເຄີ່ງເອົາແກ່ນອອກຊອຍເປັນຕ່ອນໃຫຍ່ຄືນຶ້ງໝາກອຶໃບເຕີຍຕັດເປັນທ້ອນໆປະມານເຄີ່ງກຳມືໃສລົງໃນໝໍ້ໃສ່ນ້ຳ 4 ລິດລົງໄປແລ້ວຂຶ້ນຄ້າງເຕົາໄຟຕົ້ມໃຫ້ຝົດຫຼັງຈາກຝົດແລ້ວຕົ້ມໄປອີກປະມານ 5-10  ນາທີກະ ວ່າໝາກຫຸ່ງພໍດີສຸກບໍ່ຕ້ອງໃຫ້ເປື່ອຍເພາະຢ້ານກີ່ນ ໝາກຫຸ່ງອອກຫຼາຍເກີນໄປລິດຢາກໍ່ອາດອອກໄປນຳຫຼັງຈາກນັ້ນຕັກຕ່ອນໝາກຫຸ່ງ ແລະໃບເຕີຍອອກເອົາ ຊາແຫ່ງລົງໄປແຊ່ປະມານ 5 ນາທີ ແລ້ວຕອງເອົາ ຊາອອກໃຫ້ເຫຼືອແຕ່ນ້ຳແລ້ວກໍ່ດື່ມສາມາດດື່ມໄດ້ທັງຮ້ອນ ແລະ ເຢັນຢ່າແຊ່ຊາດົນເກີນໄປບໍ່ໃຫ້ກາຍ 5 ນາທີ ເພາະຊາທີ່ແຊ່ດົນເກີນໄປອາດຈະເຮັດໃຫ້ທ້ອງຜູກໄດ້ຕົ້ມເທື່ອໜື່ງສາມາດເກັບໄວ້ກິນໄດ້  2-3  ມື້ແຊ່ຕູ້ເຢັນຄວນດື່ມກິນຕໍ່ເນື່ອງຢ່າງນ້ອຍ 7 ວັນ ຖ້າຫາກ ຢາກໃຫ້ໄດ້ຜົນທີ່ດີຄວນດື່ມກິນຕໍ່ເນື່ອງ 1 ເດືອນໃຊ້ ດື່ມຕາງນ້ຳໝົດມື້ມື້ລະ 2-3 ລິດ.