ເຕັກນິກການເກັບມ້ຽນໝາກນາວໃຫ້ສົດຕະຫຼອດ
ໝາກນາວ ເປັນວັດຖຸດິບທີ່ ຖືກນຳມາໃຊ້ປະກອບອາຫານໄດ້ ຫຼາຍຢ່າງເຊື່ອວ່າຫຼາຍຄົວເຮືອນຕ້ອງມີໝາກນາວປະຈຳຕູ້ເຢັນແນ່ ນອນເພາະລົດຊາດຄວາມສົ້ມເປັນເອກະລັກສະເພາະຕົວ ແລະຄວາມຫອມຂອງມັນເພີ່ມໃຫ້ອາຫານປະເພດນັ້ນໜ້າຮັບປະທານຍິ່ງຂຶ້ນ, ມື້ ນີ້ໃນຄໍລໍາສາລະໜ້າຮູ້ຈະນຳເຄັດ ລັບດີໆໃນການເກັບມ້ຽນໝາກ ນາວໃຫ້ສົດໃໝ່ຄືກັນກັບເກັບມາ ແຕ່ຕົ້ນກັນເລີຍ.
- ແຊ່ແຂງ: ໂດຍບີບເອົາແຕ່ ນໍ້າແລ້ວແຊ່ໃສ່ຊ່ອງນໍ້າແຂງ (ແຊ່ ຊ່ອງຟິດໄວ້) ໃນຕູ້ເຢັນເວລາຈະ ອອກມານຳໃຊ້ພຽງແຕ່ເອົາມາຕັ້ງ ໄວ້ທີ່ອຸນຫະພູມທຳມະດາຫຼັງຈາກ ນັ້ນກໍ່ນຳມາໃຊ້ໄດ້ປົກກະຕິ ແລະ ລົດຊາດຄືເກົ່າ.
- ນໍ້າມັນພືດ: ໃຊ້ນໍາມັນພືດ ທາເຄືອບບໍລິເວນເປືອກໝາກນາວ ໃຫ້ທົ່ວແລ້ວໃສ່ຖົງຢາງມັດໃຫ້ແໜ້ນ ກໍ່ຈະຊ່ວຍຢືດອາຍຸໝາກນາວໄດ້ ຫຼາຍອາທິດເລີຍ.
- ແຊ່ນໍ້າ: ນໍາໝາກນາວໄປ ລ້າງນໍ້າໃຫ້ສະອາດແລ້ວໃສ່ໄວ້ໃນ ໂຖໃຫຍ່ແລ້ວຖອກນໍ້າລົງໄປໃຫ້ ຖ້ວມຫຼັງຈາກນັ້ນໃຫ້ໜັ່ນປ່ຽນນໍ້າ ທຸກມື້ເພື່ອໃຫ້ໝາກນາວຢູ່ໄດ້ດົນ ຂຶ້ນ.
- ຖົງຢາງແພັກອາຫານ: ຄ່ອຍໆ ພັນໜ່ວຍໝາກນາວໃຫ້ແໜ້ນແລ້ວ ເອົາໄວ້ໃນຕູ້ເຢັນຊ່ອງທຳມະດາຈະຊ່ວຍເກັບມ້ຽນໝາກນາວໄດ້ເຖິງ 3-4 ເດືອນ - ----------------------- ຮຽບຮຽງໂດຍ: ຟ້າ