ເປັນໄມ້ຢືນຕົ້ນດອກອ່ອນ ແລະຍອດອ່ອນມີລົດຊາດຫວານອອກຂົມມັກນິຍົມນໍາມາກິນກັບລາບ, ປົ່ນ, ແຈ່ວ, ກ້ອຍ, ໝາກອ່ອນນຳໄປຕຳແທນໝາກຮຸ່ງກໍ່ໄດ້, ສ່ວນເປືອກຕົ້ນທັງສົດ ແລະແຫ້ງມີລົດຂົມຝາດ, ມີສັບພະຄຸນແກ້ອາການທ້ອງລ່ວງ, ທ້ອງເດີນ, ນຳເປືອກມາຂ່າງໄຟ 1 ສ່ວນຕົ້ມກັບນໍ້າປູນໃສ 10 ສ່ວນກິນຄັ້ງລະ 1-2 ບ່ວງແກງ.