ສັບພະຄຸນທາງຢາຂອງກົກແຄຂາວ

  ເປັນໄມ້ຢືນຕົ້ນດອກອ່ອນ ແລະຍອດອ່ອນມີລົດຊາດຫວານອອກຂົມມັກນິຍົມນໍາມາກິນກັບລາບ, ປົ່ນ, ແຈ່ວ, ກ້ອຍ, ໝາກອ່ອນນຳໄປຕຳແທນໝາກຮຸ່ງກໍ່ໄດ້, ສ່ວນເປືອກຕົ້ນທັງສົດ ແລະແຫ້ງມີລົດຂົມຝາດ, ມີສັບພະຄຸນແກ້ອາການທ້ອງລ່ວງ, ທ້ອງເດີນ, ນຳເປືອກມາຂ່າງໄຟ 1 ສ່ວນຕົ້ມກັບນໍ້າປູນໃສ 10 ສ່ວນກິນຄັ້ງລະ 1-2 ບ່ວງແກງ.

  1. - ຍອດອ່ອນ, ໃບອ່ອນ:ມີລົດຫວານສັບພະຄຸນຊ່ວຍດັບຜິດຮ້ອນ, ຖອນຜິດໄຂ້ວິທີໃຊ້ໃບຕົ້ມກັບນໍ້າກິນລົດໄຂ້.
  2. - ດອກແຄມີລົດຫວານອອກຂົມແກ້ໄຂ້ຫົວລົມ.
  3. - ນໍ້າຈາກຮາກນຳມາປະສົມກັບນໍ້າເຜິ້ງເປັນຢາຂັບເສມຫະ.