ອີງຕາມການລາຍງານການຈັດຕັ້ງປະຕິບັດວຽກງານປະຈໍາເດືອນມິຖຸນາ 2020 ແລະແຜນການເດືອນກໍລະກົດປີ 2020 ຂອງຫ້ອງການກະສິກໍາ ແລະປ່າໄມ້ເມືອງໃຫ້ຮູ້ວ່າ,ມາຮອດປະຈຸບັນການປັກດໍາເຂົ້ານາປີຂອງຊາວກະສິກອນເມືອງຫົງສາແມ່ນສໍາເລັດແລ້ວ 51%,ການກະກຽມດີນທັງໝົດໄດ້ 98% ຂອງແຜນການ1.578 ເຮັກຕາ, ເທົ່າກັບ 1.543 ເຮັກຕາ, ການຕົກກໍ້າສໍາເລັດແລ້ວ 100% ຂອງເນື້ອທີ່, ແນວພັນທີ່ມາໃຊ້ປີ 2020 ມີ 02 ຊະນິດຄື: ແນວພັນພື້ນບ້ານປະກອບມີເຂົ້າດໍລາຍ, ເຂົ້າອ້າຍຫອມຈັນ, ເຂົ້າອູ ແລະເຂົ້າດໍແດງ, ເຂົ້າພັນປັບປຸງປະກອບມີເຂົ້າທ່າດອກຄໍາ, ເຂົ້າພັນ 11, ພັນ 450 ປີ ແລະເຂົ້າ ກຂ 6.

  ໄປຄຽງຄູ່ກັນນັ້ນຊາວກະສິກອນເມືອງຫົງສາຍັງໄດ້ປູກເຂົ້າເນີນສູງ ແລະປູກພືດຫຼາຍຊະນິດເຊັ່ນ: ສາລີ, ໝາກເດືອຍ, ໝາກງາ, ຖົ່ວດິນ, ອ້ອຍ, ກ້ວຍ, ໝາກນັດ, ໝາກເພັດ, ໝາກເຂືອ, ຂີງ, ເຜືອກ-ມັນ ແລະໄມ້ໃຫ້ໝາກ, ນອກນັ້ນທາງຫ້ອງການກະສິກໍາ ແລະປ່າໄມ້ເມືອງຍັງໄດ້ລົງຕິດຕາມການຂ້າສັດປ້ອນຕະຫຼາດພາຍໃນເມືອງ, ການນໍາເຂົ້າສິນຄ້າການປະມົງເຊັ່ນປາດຸກພັນ, ປາມຶກ, ກົບ, ຫອຍແຄງ ແລະສັດປິກ, ສັດລ້ຽງປະເພດງົວຄວາຍພ້ອມທັງລົງຕິດຕາມ ແລະຊຸກຍູ້ໃຫ້ຊາວກະສິ ກອນເອົາໃຈໃສ່ປັກດໍາເຂົ້ານາປີໃຫ້ໄດ້ຕາມລະດັບຄາດໝາຍຕາມແຜນການທີ່ວາງໄວ້ຕື່ມອີກ.