ຄວາມເຜັດເປັນອີກໜຶ່ງລົດຊາດທີ່ຂາດບໍ່ໄດ້ໃນອາຫານຫຼາຍໆຊະນິດ ແລະຄວາມເຜັດນັ້ນສ່ວນຫຼາຍກໍ່ຈະໄດ້ມາຈາກໝາກເຜັດຊຶ່ງໝາກເຜັດແຕ່ລະຊະນິດກໍ່ຈະໃຫ້ຄວາມເຜັດແຕກຕ່າງກັນອອກໄປພ້ອມນັ້ນຍັງມີຄຸນຄ່າທາງອາຫານ ແລະ ສັບພະຄຸນທີ່ຫຼວງຫຼາຍກວ່າການຊ່ວຍເພີ່ມລົດຊາດໃຫ້ກັບອາຫານຕ່າງໆ ໂດຍໝາກເຜັດປະກອບມີວິຕາມິນເອ, ເຊ, ແຄນຊຽມ ແລະທາດເຫຼັກມີກລົດແອສຄໍບິກທີ່ຊ່ວຍຂະຫຍາຍເສັ້ນເລືອດໃນລຳໄສ້ ແລະກະເພາະອາຫານເພື່ອໃຫ້ດູດຊຶມອາຫານໄດ້ດີຂຶ້ນຊ່ວຍໃຫ້ການຂັບຖ່າຍ ແລະນຳທາດອາຫານຕ່າງໆໄປຍັງເນື້ອເຍື່ອຂອງຮ່າງກາຍ.
ຮຽບຮຽງໂດຍ: ຟ້າ, ໜັງສືພິມເສດຖະກິດ-ສັງຄົມ