ຜັກຫວານປ່າ ຊ່ວຍຕ້ານອະນຸມູນອິດສະຫຼະ

  ຜັກຫວານເປັນຜັກພື້ນບ້ານຊະນິດໝຶ່ງທີ່ນິຍົມນຳມາຮັບປະທານທັງໃນແບບປົກກະຕິ ແລະໃນແບບສະໝູນໄພເພື່ອຮັກສາໂລກຕ່າງໆ ໂດຍແກງຈືດ, ແກງສົ້ມເປັນຕົ້ນຜັກຫວານອຸດົມໄປດ້ວຍຄຸນຄ່າທາງໂພຊະນາການ ໂດຍມີໂປຕີນວິຕາມີນ ແລະໃຍອາຫານທີ່ຊ່ວຍໃນການຂັບຖ່າຍເນື່ອງຈາກການນິຍົມບໍລິໂພກຜັກຫວານສູງຂຶ້ນປະຈຸບັນຈຶ່ງມີການນຳຜັກຫວານມາປູກເປັນກະເສດເຮັດໃຫ້ສາມາດຫາຮັບປະທານໄດ້ງ່າຍກວ່າເມື່ອກ່ອນ.

  • - ແກ້ຮ້ອນໃນ ແລະຕ້ານອະນຸມູນອິດສະຫຼະ.
  • - ຊ່ວຍລົດອາການເລືອດອອກຕາມເຟັນແຂ້ວ.
  • - ຊ່ວຍໃຫ້ລະບົບຂັບຖ່າຍເຮັດວຽກໄດ້ດີ.
  • - ຊ່ວຍລົດອາການໄຂ້ເຮັດໃຫ້ຮູ້ສືກຊຸ່ມຊື່ນຂຶ້ນ.
  • - ຮາກສາມາດນຳມາຕົ້ມເພື່ອແກ້ອາການປວດ ມົດລູກ ແລະແກ້ດີພິການ.
  • - ແກ່ນ, ຕົ້ນ ສາມາດນຳມາຕົ້ມຮັບປະທານແກ້ ອາການປວດຕາມຂໍ້.
  • - ໃບ ແລະຮາກສາມາດນຳມາຕຳເພື່ອຮັກສາ ແຜໄດ້ຊ່ວຍໃຫ້ແຜຫາຍໄວຂຶ້ນ.

  ຂໍ້ຄວນລະວັງ: ໃນການບໍລິໂພດຄືຄວນບໍລິໂພກຜັກຫວານສະເພາະທີ່ເຮັດສຸກແລ້ວເທົ່ານັ້ນເນື່ອງຈາກການຮັບປະທານແບບດິບໆອາດຈະເຮັດໃຫ້ເກີດອາການແພ້ ແລະເມົາໄດ້ດັ່ງນັ້ນຈຶ່ງຄວນເຮັດສຸກກ່ອນທຸກເທື່ອເພື່ອທີ່ຈະໄດ້ຮັບປະໂຫຍດຈາກຜັກຫວານຢ່າງເຕັມທີ່.