ຜັກຫວານເປັນຜັກພື້ນບ້ານຊະນິດໝຶ່ງທີ່ນິຍົມນຳມາຮັບປະທານທັງໃນແບບປົກກະຕິ ແລະໃນແບບສະໝູນໄພເພື່ອຮັກສາໂລກຕ່າງໆ ໂດຍແກງຈືດ, ແກງສົ້ມເປັນຕົ້ນຜັກຫວານອຸດົມໄປດ້ວຍຄຸນຄ່າທາງໂພຊະນາການ ໂດຍມີໂປຕີນວິຕາມີນ ແລະໃຍອາຫານທີ່ຊ່ວຍໃນການຂັບຖ່າຍເນື່ອງຈາກການນິຍົມບໍລິໂພກຜັກຫວານສູງຂຶ້ນປະຈຸບັນຈຶ່ງມີການນຳຜັກຫວານມາປູກເປັນກະເສດເຮັດໃຫ້ສາມາດຫາຮັບປະທານໄດ້ງ່າຍກວ່າເມື່ອກ່ອນ.
ຂໍ້ຄວນລະວັງ: ໃນການບໍລິໂພດຄືຄວນບໍລິໂພກຜັກຫວານສະເພາະທີ່ເຮັດສຸກແລ້ວເທົ່ານັ້ນເນື່ອງຈາກການຮັບປະທານແບບດິບໆອາດຈະເຮັດໃຫ້ເກີດອາການແພ້ ແລະເມົາໄດ້ດັ່ງນັ້ນຈຶ່ງຄວນເຮັດສຸກກ່ອນທຸກເທື່ອເພື່ອທີ່ຈະໄດ້ຮັບປະໂຫຍດຈາກຜັກຫວານຢ່າງເຕັມທີ່.