ໝາກເຜັດຊ່ວຍໃຫ້ອາຫານມີລົດຊາດຈັດຈ້ານຂຶ້ນ, ເພີ່ມສີສັນໃຫ້ໜ້າກິນແລ້ວຄົນສ່ວນໃຫຍ່ຈະເດັດແຕ່ໝາກເຜັດເທົ່ານັ້ນສ່ວນກ້ານກໍຖິ້ມໄປແຕ່ຫາຮູ້ບໍ່ວ່າກ້ານໝາກເຜັດນັ້ນມີປະໂຫຍດເກີນກວ່າທ່ານຈະຖິ້ມໄດ້ຜູ້ທີ່ເປັນໂລກເບົາຫວານໄດ້ຮູ້ແລ້ວຫ້າມຖິ້ມກ້ານໝາກເຜັດແຫ້ງມີສັບພະຄຸນລ້າງໄຂ່ຫຼັງໄດ້ດີເກີນຄາດ.
ວິທີນໍາໃຊ້: ນຳກ້ານໝາກເຜັດຂີ້ໜູລ້າງໃຫ້ສະອາດປາສະຈາກສານເຄມີແລ້ວນຳມາຕາກແຫ້ງຈັບກ້ານໝາກເຜັດແຫ້ງມາ 1 ກຳມື ຕົ້ມກັບນໍ້າຂະໜາດ 3 ຈອກໃຫ້ຟົດໄປເລື້ອຍໆຈົນນໍ້າເຫຼືອ 1 ຈອກສຳລັບດື່ມຕອນເຊົ້າ-ແລງເປັນເວລາ 7 ວັນ ໃນທຸກໆຮອບ 6 ເດືອນ, ໃນມື້ທຳອິດທີ່ດື່ມນັ້ນປັດສະວະຈະມີສີຂຸ້ນເຫຼືອງຫຼາຍຈົນວັນຕໍ່ໆມາຈະມີສີຂຸ້ນເລື້ອຍໆກ້ານໝາກເຜັດທີ່ໃຜໆບໍ່ຄິດວ່າບໍ່ມີປະໂຫຍດແຕ່ແທ້ຈິງແລ້ວກັບມີປະໂຫຍດຢ່າງມະຫາສານໃນການຮັກສາໄຂ່ຫຼັງ.
___________
ຮຽບຮຽງໂດຍ: ຟ້າ