ຊ່ວຍໃຫ້ເສັ້ນເລືອດຝອຍທົ່ວຮ່າງກາຍມີຄວາມຫົດຢືດດີບໍ່ແຕກງ່າຍເພາະວິຕາມິນຊີໃນໝາກນາວຊ່ວຍໃນການຢືດຂອງເສັ້ນເລືອດໄດ້ດີດັ່ງນັ້ນຄົນທີ່ເກີດມີປັນຫາຮອຍຊໍ້າຂຽວງ່າຍເວລາຖືກກະທົບກັບວັດຖຸອື່ນໆຫາກດື່ມນໍາເຕົ້າຫູ້ປະສົມໝາກນາວຈະຊ່ວຍໃຫ້ດີໄວລວມທັງຜູ້ສູງອາຍຸທີ່ມັກຈະມີເລືອດອອກໃຕ້ຜິວຫນັງ ນອກຈາກນີ້ຍັງເຊື່ອວ່າສາມາດປ້ອງກັນພະຍາດເສັ້ນເລືອດໃນສະໝອງຕີບຕັ້ນ ຫຼື ແຕກໄດ້.
ເພີ່ມພູມຕ້ານທານໃຫ້ຮ່າງກາຍ, ເຮັດໃຫ້ສຸຂະພາບແຂງແຮງ, ຕ້ານທານພະຍາດຕິດຕໍ່ໄດ້ດີ, ປ້ອງກັນເຊື້ອໄວຣັດຕ່າງໆທີ່ເຮັດໃຫ້ເກີດເປັນຫວັດ, ໄອ ແລະເຈັບຄໍຊຶ່ງມັກເກີດກັບຄົນທີ່ມີພູມຕ້ານທານຕໍ່າເຮັດໃຫ້ເລືອດໄຫຼວຽນໄດ້ດີຂຶ້ນ, ເຮັດໃຫ້ອະໄວຍະວະຕ່າງໆທໍາງານໄດ້ເຕັມທີ່, ສະໝອງແຈ່ມໃສ, ຮ່າງກາຍສົດ ຊື່ນເຫັນຜົນໄດ້ສັດເຊນຜູ້ສູງອາຍຸຮວມທັງນັກຮຽນ ແລະ ນັກສຶກສາ.
ຊ່ວຍຊ້ອມແຊມຮ່າງກາຍເພາໃນຖົ່ວເຫຼືອງມີໂປຕີນເມື່ອມາລວມກັໝາກນາວຈະເຮັດໃຫ້ເກີດຄວາມສົມດຸນຂອງກົດຮ່າງກາຍຈະຍ່ອຍ ແລະດູດຊຶມໄດ້ງ່າຍຂຶ້ນຊ່ວຍໃຫ້ບາດເຊົາໄວ, ເຮັດໃຫ້ຮາກຜົົນແຂງແຮງ ແລະຫຼຸດປັັນຫາຜົມຫຼົ່ນໄດ້.
ເມື່ອສຸຂະພາບໂດຍລວມດີຂຶ້ນ ກໍຈະເຮັດໃຫ້ສະມັດຕະພາບທາງເພດດີຕາມກັນ, ວິຕາມິນຊີໃນໝາກນາວມີຄຸນສົມບັດຕໍ່ຕ້ານສານອະນຸມຸນອິດສະລະ, ນໍ້ານົມຖ່ົ່ວເຫຼືອງທີ່ຊ່ວຍປ້ອງກັນມະເຮັງໄດ້ກໍຈະເຮັດໃຫ້ຮ່າງການແຂງແຮງ.
ສ່ວນປະກອບມີ:
ນໍ້າຖົ່ວເຫຼືອງ ( ນໍ້າເຕົ້າຫູ້ ) 150-200 cc ບໍ່ໃສ່ນໍ້າຕານ
ນໍ້າໝາກນາວ 1 ລິດ
ວິທີເຮັດ:
ເອົານໍ້າໝາກນາວ 1 ລິດແຊເຢັນ ປະສົມນໍ້າໝາກນາວລົງໄປໃນນໍ້າຖົ່ວເຫຼືອງຄົນໃຫ້ເຂົ້າກັນ ແລະຈະມີລັກສະນະຂົ້ນຄ້າຍຄືກັບໂຍເກີດມີລົດຊາດສົ້ມໆ ຫວານໆດື່ມເປັນປະຈໍາທຸກມື້ຕອນເຊົ້າກ່ອນອາຫານມື້ລະຈອກ