ດອກແຄມີລົດຊາດຂົມເປັນ ຢາຮັບປະທານໄດ້ເປັນອາຫານທີ່ ນິຍົມຂອງຄົນລາວແຕ່ເໜືອເຖິງໃຕ້ ແລະຍັງນຳມາເຮັດອາຫານໄດ້ ຫຼາກຫຼາຍປະເພດບໍ່ວ່າຈະເປັນ ໜຶ້ງ, ຊຸບ ຫຼື ອົ່ວ.
ສ່ວນປະສົມ:
ໝາກເຜັດແຫ້ງ 3 ໜ່ວຍ
ຜັກຊີ 1 ຖ້ວຍນ້ອຍ (ຊອຍ).
ໄຂ່ 1 ໜ່ວຍ.
ວິທີປຸງແຕ່ງ: ນຳດອກແຄມາ ລ້າງໃຫ້ສະອາດແລ້ວແກະເກສອນອອກໃຫ້ໝົດຫຼັງຈາກນັ້ນນໍາເອົາໝາກເຜັດ, ຫົວຜັກບົ່ວລົງໃນຄົກ ຕຳໃຫ້ລະອຽດໃສ່ໄຂ່, ຊີ້ນໝູບົດ, ຜັກຊີ,ຫອມບົ່ວ,ໝາກເຜັດ,ຫົວ ຜັກບົ່ວ, ເຂົ້າເບືອລົງໃນຊາມ ແລະ ຄົນໃຫ້ເຂົ້າກັນ (ຖ້າຫາກເນື້ອຂຸ້ນຫຼາຍເກີນໄປໃສ່ນໍ້າເພີ່ມ 1 ບ່ວງ ແກງ) ແລ້ວຕັກສ່ວນປະສົມທີ່ກຽມໄວ້ໃສ່ໃນດອກແຄໃຫ້ຄົບທຸກ ດອກຄ້າງໝໍ້ເພື່ອນຳດອກແຄໄປ ໜຶ້ງ (ໃຊ້ເວລາປະມານ 15-20 ນາທີ) ປິດໄຟຕັກອອກໃສ່ຖ້ວຍ ພ້ອມຮັບປະທານ.
----
ຮຽບຮຽງໂດຍ: ຟ້າ