ຂ່າເປັນພືດລົ້ມລຸກຫຼາຍປີ ແລະພາກສ່ວນ ອື່ນຂອງຂ່າມີກິ່ນຫອມ ແລະໃຊ້ເປັນເຄື່ອງເທດ ປຸງອາຫານ, ຮາກອ່ອນ ແລະຊໍ່ດອກອ່ອນຂອງຂ່າໃຊ້ກິນເປັນອາຫານຄືກັນກັບຜັກ,ຢູ່ໃນ ສປປ ລາວ ແລະໄທ ຫົວຂ່າອ່ອນ ຫຼື ຮາກອ່ອນແມ່ນສຳຄັນໂດຍສະເພາະໃນການປຸງແກງ ຕົວຢ່າງແມ່ນຕົ້ມຍຳ,ນອກນັ້ນຍັງໃຊ້ເປັນຢາປົວພະຍາດຕ່າງໆໄດ້ອີກ ດ້ວຍໂດຍສະເພາະເປັນຢາແກ້ທ້ອງອືດ ແລະໄລ່ລົມ, ເປັນຢາຮັກສາມູ່ນມ່ານ ແລະແກ້ອາຫານເປັນພິດ.
ວິທີການນຳໃຊ້:
ຮຽບຮຽງໂດຍ: ຟ້າ