ອາຫານທີ່ມີລົດຊາດຫວານຫຼາຍເປັນສາເຫດໜຶ່ງຂອງພະຍາດເບົາຫວານເລື່ອງນີ້ຫຼາຍຄົນອາດຈະຮູ້ດີແຕ່ມັນບໍ່ມີພຽງອາຫານຫວານເທົ່າ ນັ້ນທີ່ສ່ຽງເປັນພະຍາດເບົາຫວານເພາະອາຫານ ທີ່ບໍ່ມີລົດຊາດຫວານບາງປະເພດອາດຈະເຮັດ ໃຫ້ເຮົາສ່ຽງເປັນພະຍາດເບົາຫວານໄດ້ຖ້າເປັນ ໄປໄດ້ຄວນຫຼີກລ່ຽງ ຫຼື ຫຼຸດປະລິມານການຮັບປະທານອາຫານເຫຼົ່ານີ້ລົງເພາະວ່າອາຫານປະເພດ ຄາໂບໄຮເດດ ສາມາດປ່ຽນເປັນນໍ້າຕານໃນລະຫວ່າງການຍ່ອຍອາຫານໃນຮ່າງກາຍເຮົາໄດ້ເພື່ອ ດູດຊຶມນໍາໄປໃຊ້ງານ,ນໍາໄປເປັນພະລັງງານໃຫ້ກັບຮ່າງກາຍ ແລະຖ້າເຮົາກິນເຂົ້າໄປຫຼາຍຈົນເກີນ ຄວາມຈໍາເປັນກໍອາດຈະເຮັດໃຫ້ມີນໍ້າຕານໃນຮ່າງກາຍ ຫຼື ໃນເສັ້ນເລືອດສູງເກີນໄປຈົນເຮັດໃຫ້ເຮົາ ສ່ຽງຕໍ່ການເປັນພະຍາດເບົາຫວານນັ້ນເອງ.
ຮຽບຮຽງໂດຍ: ຟ້າ