ກິນໝາກໄມ້ດອງ ສ່ຽງຕໍ່ການເກີດພະຍາດ ມະເຮັງໃນກະເພາະ

  ຫຼາຍຄົນອາດມັກກິນຂອງດອງເປັນຕົ້ນ: ໝາກຍົມ, ໝາກຂາມ, ໝາກມ່ວງ, ໝາກຕ້ອງ ແລະໝາກໄມ້ຊະນິດອື່ນໆ ທີ່ມີຂາຍຕາມທ້ອງຕະຫຼາດ        ທົ່ວໄປ ຫຼື ລໍ້ໝາກສົ້ມແຕ່ທ່ານຮູ້ຫຼືບໍ່ວ່າໝາກໄມ້ດອງ ເຫຼົ່ານີ້ລ້ວນແຕ່ເປັນອັນຕະລາຍຕໍ່ສຸຂະພາບ ແລະຮ່າງ ກາຍຄົນເຮົາ.

ບີນໍ້າຕານໃນໝາກໄມ້ເປັນສານທີ່ຊ່ວຍເພີ່ມຄວາມຫວານຊຶ່ງເຮັດໃຫ້ເກີດຄວາມຫວານຫຼາຍກວ່ານໍ້າຕານເຖິງ 200, ສະນັ້ນພໍ່ຄ້າຊາວຂາຍບາງຄົນຈຶ່ງສ່ຽງຕໍ່ການເກີດພະຍາດມະເຮັງໃນກະເພາະໄດ້ຖ້າຫາກສານເຫຼົ່ານີ້ເຂົ້າໄປໃນຮ່າງກາຍຫຼາຍສະນັ້ນຄວນຫຼີກລ່ຽງອາຫານປະເພດນີ້ແລ້ວຫັນມາກິນຜັກສົດ, ໝາກໄມ້ສົດເພື່ອສຸຂະພາບທີ່ດີຂອງທ່ານ.

-----------------

ພາບ ແລະຂ່າຈາກໜັງສືິພິມເສດຖະກິດ-ສັງຄົມ