ຜັກບົວລະພາເປັນຜັກທີ່ຊ່ວຍກໍາຈັດກິ່ນຄາວ ຈາກອາຫານໄດ້ເປັນຢ່າງດີເພາະມີກິ່ນຫອມເປັນຕາແຊບຊ່ວຍເຮັດໃຫ້ອາຫານມີລົດຊາດແຊບຂຶ້ນພ້ອມທັງມີປະໂຫຍດຕໍ່ຮ່າງກາຍຢ່າງຫຼວງຫຼາຍພຽງແຕ່ເອົາໃບບົວລະພາສົດປະມານ 1 ກໍາມືລ້າງນໍ້າໃຫ້ສະອາດຕົ້ມກັບນໍ້າສະອາດເຄິ່ງລິດຈົນຟົດຕົ້ມໃຫ້ເຫຼືອປະມານ ¾ ຂອງຈອກແກ້ວດື່ມຂະນະອຸ່ນໆ ຈະຊ່ວຍບັນເທົາພະຍາດຕ່າງໆຄື:
-ຊ່ວຍກະຕຸ້ນການເຮັດວຽກຂອງພູມຄຸ້ມກັນພະຍາດໃນຮ່າງກາຍ.
---------------
ໜັງສືພິມເສດຖະກິດ-ສັງຄົມ