ໜໍ່ໄມ້ ມີຄຸນຄ່າທາງອາ ຫານສູງທັງໂປຣຕິນ, ວິຕາມິນ ແລະສິ່ງສຳຄັນມີກົດອະມິໂນທີ່ ຮ່າງກາຍຜະລິດເອງບໍ່ໄດ້ຕ້ອງນຳ ເຂົ້າຈາກອາຫານປະເພດຕ່າງໆ ນອກຈາກນັ້ນ ໜໍ່ໄມ້ຍັງມີກາກໄຍອາຫານທີ່ຊ່ວຍໃຫ້ຮ່າງກາຍນຳ ເອົາກາກ ແລະສານພິດອອກສູ່ ພາຍນອກໄດ້ໄວ ໂດຍການດູດນໍ້າ ແລະເພີ່ມບໍລິມາດໃຫ້ກາກຫຼາຍຂຶ້ນ ຈົນຮ່າງກາຍຕ້ອງສົ່ງອອກກະທັນ ຫັນ.
ໜໍ່ໄມ້ເມື່ອຜ່ານການຍ່ອຍແລ້ວ ປະໂຫຍດທີ່ໄດ້ຮັບຈາກການກິນ ໜໍ່ໄມ້ແມ່ນຮ່າງກາຍກໍຈະຖືກດູດ ຊຶມເຂົ້າສູ່ກະແສເລືອດສ່ວນກາກອາຫານທີ່ເຫຼືອ ຫຼື ສານພິດຕ່າງໆ ເຊັ່ນ:ຢາຂ້າແມງໄມ້, ໂລຫະໜັກຕ່າງໆ ຫຼື ນີໄຕຣ ກໍຈະໄປລວມ ກັນຢູ່ລຳໄສ້ໃຫຍ່, ແຕ່ຖ້າມີກາກໄຍອາຫານຫຼາຍໆກາກໄຍອາຫານ ເຫຼົ່ານີ້ຈະຊ່ວຍດູດນໍ້າ ແລະເພີ່ມປະລິມານ ເຮັດໃຫ້ກາກອາຫານ ເຫຼົ່ານີ້ມີນໍ້າໜັກຫຼາຍຈະເຄື່ອນຂະບວນອອກສູ່ໂລກພາຍນອກໄດ້ໄວ ກາກໄຍອາຫານ ຈຶ່ງຊ່ວຍຫຼຸດການ ເກີດມະເຮັງລຳໄສ້ໃຫຍ່.
-------------------------------
ພາບແລະຂາ່ວຈາກ: ໜັງສືພິມເສດຖະດິດ-ສັງຄົມ