ຫົວສີໃຄເປັນພືດທຳມະຊາດຊະນິດໜຶ່ງທີ່ໃຫ້ປະໂຫຍດຫຼາຍຢ່າງໃຊ້ເປັນສ່ວນປະກອບໃນການປຸງແຕ່ງອາຫານ,ເປັນເຄື່ອງດື່ມທີ່ຊ່ວຍບຳລຸງຮ່າງກາຍໃຫ້ແຂງແຮງທັງມີຄຸນປະໂຫຍດເປັນຢາປົວພະຍາດຕື່ມອີກ.ນອກຈາກນີ້ຫົວສີໃຄຍັງສາມາດບຳລຸງໝາກໄຂ່ຫຼັງ ແລະຂັບຍ່ຽວຫົວສີໄຄມີຊັບພະຄຸນຊ່ວຍບໍາລຸງໝາກໄຂ່ຫຼັງໃຫ້ແຂງແຮງຊ່ວຍໃຫ້ໝາກໄຂ່ຫຼັງທຳງານໄດ້ດີທັງຍັງຊ່ວຍໃນການຊຳລະລ້າງ ແລະ ກຳຈັດຂອງເສຍທີ່ເປັນອັນຕະລາຍຕໍ່ຮ່າງກາຍ,ບັນເທົາອາການປວດ ແລະ ການອັກເສບ, ແກ້ອາການນອນບໍ່ຫຼັບ, ແກ້ຫວັດ.
ນອກຈາກນີ້ຫົວສີໃຄຍັງສາມາດຮັກສາໂລກ ເບົາຫວານ,ບຳລຸງລະບົບປະສາດ ແລະສະໝອງ,ຫຼຸດຄໍເລັດເຕີລອນ, ແກ້ວິນຫົວ,ໜ້າມືດຫົວສີໃຄເປັນສະໝຸນໄພທີ່ມີກິ່ນ ຫອມສະເພາະໂຕໂດຍທຸບຫົວ ສີໃຄພໍຫຍາບໆ 4-5 ຕົ້ນ ເພື່ອໃຫ້ໄດ້ກິ່ນແລ້ວນຳ ໄປສູດດົມກິ່ນທີ່ລະເຫີຍອອກມາຂອງຫົວສີໃຄຈະຊ່ວຍແກ້ອາການວິນຫົວ ແລະ ປຸ້ນທ້ອງໄດ້ດີ
----------------
ໜັງສືພິມເສດຖະກິດ-ສັງຄົມ