ເປັນພືດໃບລ້ຽງດ່ຽວທີ່ມີລັກສະນະເໝືອນກັບຕົ້ນທີ່ມີລຳຫຍ້າທົ່ວໄປ ສະນັ້ນໝາກເດືອຍຈິ່ງຈັດເປັນພືດທີ່ມີຄຸນຄ່າທາງອາຫານສູງເພາະອຸດົມໄປດ້ວຍວິຕາມີນ ແລະແຮ່ທາດທີ່ຈຳເປັນສຳລັບຮ່າງກາຍເຊັ່ນ:ວິຕາມີນເອ, ວິຕາມີນບີ1, ວິຕາມີນບີ 2,ທາດແຄລຊຽມ, ຟົດສະຟໍຣັດ ໂດຍສະເພາະວິຕາມີນບີ 1 ທີ່ມີປະລິມານສູງ.ນອກຈາກນີ້ຍັງກົດອະມິໂນຫຼາຍຊະນິດທີ່ສູງກວ່າຄວາມຕ້ອງການມາດຖານຂອງອົງການອານາໄມໂລກເຊັ່ນ:ກົດກລູຕາມິກ,ລີວຊີນ,ອະລານີນ, ໂປຣລີນ,ວາລີນ,ຟີນິນອະລານິນ,ອາຈີນິນເປັນຕົ້ນ.
ຮາກ:ນຳມາເຮັດເປັນຢາຊົງຮັບປະທານຂັບໄລ່ພະຍາດໃນເດັກ,ຕໍ່ຕ້ານແບັກທີເຣຍ ແລະເຊື້ອຣາ, ໝາກເດືອຍເປັນອາຫານບຳລຸງຮ່າງກາຍ,ບຳລຸງກຳລັງເໝາະກັບຜູ້ປ່ວຍໃນຊ່ວງພັກຟື້ນເດັກ ແລະ ຜູ້ສູງໄວ.ນອກນັ້ນຍັງສາມາດນໍາມາໃຊ້ເປັນຢາອາ ຍຸວັດທະນະ, ບຳລຸງສະໝອງ,ແກ້ອາການນອນບໍ່ຫຼັບ,ຊ່ວຍຢັບຢັ້ງສານກໍ່ມະເຮັງ, ຫຼຸດຄວາມສ່ຽງ ຈາກການເກີດໂຣກມາເຮັງ ແລະຊ່ວຍເສີມສ້າງພູມຄຸ້ມກັນໃຫ້ກັບຮ່າງກາຍອີກດ້ວຍ.
ພາບ ແລະຂາ່ວຈາກ:ໜັງສືພິມເສດຖະກິດ-ສັງຄົມ