ຮູ້ ຫຼື ບໍ່ວ່າ ອາຫານບາງຢ່າງກໍເພີ່ມຄວາມສ່ຽງໃນການເປັນໂລກໜິ້ວຖົງບີ

  ໜິ້ວຖົງບີ ເປັນໂລກທີ່ເລີ່ມພົບໄດ້ຫຼາຍຂຶ້ນຕັ້ງແຕ່ໄວໜຸ່ມໄວເຮັດວຽກໄປຈົນເຖິງໄວເຖົ້າສາເຫດເກີດຈາກການຕົກຕະກອນຂອງຫິນປູນ (ແຄນ ຊຽມ) ຫຼື ຄໍເລັດເຕີລອນທີ່ມີຢູ່ໃນນໍ້າບີ ຊຶ່ງເປັນຜົນມາຈາກການຂາດສົມດຸນຂອງນໍ້າບີຫາກກ້ອນ ໜິ້ວໄປອັດຖົງນໍ້າບີ ອາດເຮັດໃຫ້ຖົງບີອັກເສບ ແລະຫາກມີກ້ອນໜິ້ວຕິດຄ້າງຢູ່ໃນຖົງບີເປັນເວລາດົນອາດກະຕຸ້ນໃຫ້ເກີດເປັນມະເຮັງຖົງບີໄດ້.

ນອກຈາກທີ່ຢູ່ໃນພາວະຕຸ້ຍ ເບົາຫວານ ທາລັສຊິເມຍ, ເລືອດຈາງ ແລະຄົນທີ່ກິນຢາຫຼຸດໄຂມັນບາງຊະນິດຈະສ່ຽງຕໍ່ໂລກໜິ້ວຖົງບີແລ້ວຮູ້ ຫຼື ບໍ່ວ່າອາ     ຫານການກິນບາງຢ່າງກໍ່ເພີ່ມຄວາມສ່ຽງໃນການ ເປັນໂລກນີ້ໄດ້ອີກດ້ວຍ. ອາຫານທີ່ສ່ຽງສູງໄດ້ແກ່: ຊ໊ອກໂກແລັດ, ໂກໂກ້, ນໍ້າຊາ, ມັນດ້າງ, ຜັກຫົມ,  ໃບອີ່ເລີດ, ຜັກແພວ,ຜັກສະເມັກ,ໜໍ່ໄມ້, ຜັກກະໂດນ, ໝາກເຂືອ, ກາຣົດ, ສະຕໍເບີລີ້ ສະນັ້ນບໍ່ຄວນກິນຫຼາຍຈົນເກີນໄປ ຫຼື ຕິດຕໍ່ກັນເປັນເວລາດົນເກີນໄປ ຄວນສະລັບໄປກິນອາຫານປະເພດອື່ນແດ່.

 ພາບ ແລະຂາ່ວຈາກ: ໜັງສືພິມເສດຖະກິດ-ສັງຄົມ