ພະຍາດຮ້າຍທີ່ມາພ້ອມກັບການກິນ ປາແດກດິບ

  ປາແດກເປັນແຫຼ່ງໂປຕີນຊັ້ນດີທຽບເທົ່າໂປຕີນຈາກແຫຼ່ງອາຫານອື່ນໆ ນອກຈາກນີ້ຍັງມີສານອາຫານອື່ນໆເຊັ່ນຟອສຟໍຣັສ ແຄນຊຽມວິຕາມິນບີ 1ວິຕາມິນບີ 2 ແລະວິຕາມິນເຄ ອີກດ້ວຍແຕ່ປະລິມານໂຊດຽມທີ່ສູງຈັດຈາກການປຸງລົດດ້ວຍເກືອ ຈຳນວນຫຼາຍ ແລະການປຸງລົດດ້ວຍປາແດກໃນອາ ຫານຕ່າງໆກໍ່ຄືກັບການໃສ່ເຄື່ອງປຸງລົດຫຼາຍຈົນ ເກີນໄປ ຈຶ່ງສ່ຽງຕໍ່ການໄດ້ຮັບໂຊດຽມເກີນຄວາມຕ້ອງການໃນແຕ່ລະວັນຈົນອາດສ່ຽງໂລກໄຕໄດ້ແລະໂລກໄຂ່ຫຼັງໄດ້ມື້ນີ້ເລີຍມາແນະນໍາຜົນຮ້າຍຂອງການກິນປາແດກເປັນແນວໃດ.

  • ພະຍາດໃບໄມ້ໃນຕັບ:ພະຍາດໃບໄມ້ໃນຕັບເປັນພະຍາດໃບໄມ້ຊະນິດໜຶ່ງທີ່ອາໄສຢູ່ໃນທໍ່ນໍ້າບີຂອງຄົນ.
  • ມະເຮັງທໍ່ນໍ້າບີ: ພະຍາດໃບໄມ້ໃນຕັບເມື່ອເປັນ ໜັກໆໃນໄລຍະເວລາດົນອາດສ່ຽງເປັນມະເຮັງທໍ່ນໍ້າບີ ໄດ້ເນື່ອງຈາກພະຍາດໃບໄມ້ໃນຕັບເປັນພະຍາດຊະ ນິດດຽວທີອົງການອະນາໄມໂລກຍອມຮັບ ແລະຈັດ ໃຫ້ເປັນເຊື້ອກໍ່ມະເຮັງນອກຈາກນີ້ໃນປາແດກດິບຈະມີສານໄນໂຕຣຊາມິນທີ່ເປັນສານກໍ່ມະເຮັງໃນຮ່າງກາຍອີກດ້ວຍ.
  • ກ້າມເນື້ອອ່ອນແຮງ ຫຼື ມຶນຊາ: ໂລກກ້າມ ເນື້ອອ່ອນແຮງເກີດຈາກການຂາດວິຕາມິນບີ 1 ຫຼື ພາວະເປັນໂລກມຶນຊາສ່ວນໃຫຍ່ມັກມີອາການ ອ່ອນແຮງ ແລະມຶນຊາທີ່ແຂນ-ຂາ ແລະປາຍມືປາຍ ຕີນບວມແດງ.
    • ພາບ ແລະຂາ່ວຈາກ: ໜັງສືພິມເສດຖະກິດ-ສັງຄົມ