ນໍ້າໝາກນາວ ແລະຜັກເຊີນາລີຝຣັ່ງ ຊ່ວຍຮັກສາເບົາຫວານ

  ພະຍາດເບົາຫວານ ເປັນພະຍາດທີ່ຮັກສາບໍ່ດີ ແລະມີຄວາມຮຸນແຮງສາມາດຂ້າຊີວິດຜູ້ຄົນຈໍາ ນວນຫຼາຍທັ້ງຍັງເປັນໄພຮຸກຮານຕໍ່ຜູ້ທີ່ີສຸຂະພາບບໍ່          ແຂງແຮງເມື່ອເປັນແລ້ວກໍຈະຮຸນແຮງນໍາມາ ຊຶ່ງພະຍາດຕ່າງໆອີກແຕ່ພໍມີວິທີຄວບຄຸມ ແລະຮັກສາ ໃຫ້ຢູ່ໃນຂັ້ນປົກກະຕິ ໂດຍໃຊ້ການຮັກສາແບບທໍາມະ ຊາດດ້ວຍສອງສະໝຸນໄພຕໍ່ໄປນີ້.ນໍ້າໝາກນາວສົດ 6 ໜ່ວຍ ແລະຜັກເຊີນາລີຝຣັ່ງ 300 g.

ວິທີເຮັດ: ນໍາເອົາໝາກນາວສົດ 6 ໜ່ວຍ ແລະ ຜັກເຊີນາລີຝຣັ່ງ ຫຼື ໃສ່ທັງຮາກແຮງເປັນການດີ 300g ລ້າງໃຫ້ສະອາດຕັດເປັນຕ່ອນຂະໜາດພໍດີ ແລະໃສ່ໃນໝໍ້ໃສ່ນໍ້າໝາກນາວແລ້ວປິດຝາຫຼັງຈາກນັ້ນໃຫ້ເອົາໝໍ້ທີ່ມີນໍ້າໝາກນາວ  ແລະຜັກເຊີນາລີ ໃສ່ໃນໝໍ້ ອີກໜ່ວຍໜຶ່ງ ແລ້ວເອົາໄປຄ້າງໃສ່ເຕົາໄຟບໍ່ເຮັດໄຟອ່ອນໆ ປະໄວ້ 2 ຊົ່ວໂມງ ແລ້ວປະໃຫ້ນໍ້າເຢັນໃສ່ຕຸກ ເກັບໄວ້ໃນຕູ້ເຢັນເພື່ອບໍ່ໃຫ້ບູດ ແລະໃຫ້ດື່ມມື້ລະ 1 ບ່ວງທຸກເຊົ້າຕອນທ້ອງຫວ່າງກ່ອນອາຫານເຊົ້າ.

 ພາບ ແລະຂາ່ວຈາກ: ໜັງສືພິມເສດຖະກິດ-ສັງຄົມ