ກິນຕັບ ຊ່ວຍລະບົບໄຫຼວຽນເລືອດ

ຕັບຈັດໄດ້ວ່າເປັນອາຫານເພື່ອສຸຂະພາບຊັ້ນດີຢ່າງໜຶ່ງກໍວ່າໄດ້ຈະເຫັນໄດ້ວ່າພໍ່ແມ່ສ່ວນຫຼາຍມັກຈະໃຫ້ລູກນ້ອຍກິນຕັບບົດເປັນອາຫານອີກຢ່າງໜຶ່ງ        ຕັບກໍສາມາດນຳໄປປະກອບອາຫານໄດ້ຫຼາກຫຼາຍຊະນິດບໍ່ວ່າຈະເປັນປີ້ງ, ຂົ້ວ,ຕັບຫວານ ຫຼື ຈືນ ເປັນຕົ້ນສ່ວນປະກອບສ່ວນໃຫຍ່ຂອງຕັບກໍຈະ ເປັນໂປຣຕີນ ຊຶ່ງເປັນສານອາຫານທີ່ຮ່າງກາຍຕ້ອງການເພື່ອໃຊ້ໃນການເສີມສ້າງກ້າມຊີ້ນ ແລະປົວແປງສ່ວນທີ່ຂາດຫາຍນອກຈາກນີ້ຕັບຍັງເປັນ ແຫຼ່ງລວມຂອງວິຕາມິນທີ່ມີປະໂຫຍດທີ່ຊ່ວຍສ້າງ ແລະບຳລຸງຮັກສາຜິວໜັງ ແລະຜະໜັງເຍື່ອດັງ,ຊ່ອງໃນລຳໄສ້ເຮັດໃຫ້ເນື້ອເຍື່ອໃນຕາແຂງແຮງ,ເຮັດໃຫ້ຜິວພັນມີສຸຂະພາບດີເບິ່ງເຫັນໄດ້ຈະແຈ້ງໃນບ່ອນທີ່ມີແສງໜ້ອຍ,ເຮັດໃຫ້ຜິວໜັງປະສາດ ແລະລຳໄສ້ມີສຸຂະພາບດີລະບົບຍ່ອຍເປັນປົກກະຕິເຮັດໃຫ້ກ້າມຊີ້ນເຮັດວຽກໄດ້ຢ່າງມີປະສິດທິພາບ,ເຮັດໃຫ້ຮ່າງກາຍນຳຄາໂບໄຮເດຣຕແລະໂປຣຕີນມາໃຊ້ປະໂຫຍດໄດ້ສູງສຸດ,ຊ່ວຍສ້າງເມັດເລືອດແດງໃໝ່ໆໃຫ້ກັບຮ່າງກາຍ,ບຳລຸງປະສາດເຮັດໃຫ້ສະໝອງເຮັດວຽກໄດ້ດີ,ຄວາມຈື່ຈຳດີ ແລະເຮັດໃຫ້ການສ້າງເລືອດເປັນປົກກະຕິ.

ຕັບອຸດົມໄປດ້ວຍທາດເຫຼັກຊຶ່ງເປັນສ່ວນປະ ກອບສຳຄັນຂອງລະບົບໄຫຼວຽນເລືອດ,ຊ່ວຍເສີມສ້າງຮີໂມໂກບິນທີ່ເປັນສ່ວນປະກອບສຳຄັນຂອງເມັດເລືອດຫຼາຍເຊັ່ນ:ແມ່ຍິງຢູ່ໃນໄລຍະມີປະຈຳ ເດືອນຄວນກິນຕັບເພື່ອຊ່ວຍເສີມສ້າງການສ້າງເມັດເລືອດທີ່ເສຍໄປແຕ່ເຖິງວ່າຕັບຈະມີປະໂຫຍດຫຼາຍແຕ່ຫາກຮັບປະທານຫຼາຍເກີນໄປກໍສົ່ງຜົນສຍໄດ້ເຊັ່ນກັນເພາະແມ່ນຫຍັງກໍຕາມທີ່ຫຼາຍເກີນມັກຈະບໍ່ດີສະເໝີ ເນື່ອງຈາກຕັບເປັນສ່ວນທີ່ຈຳກັດສານພິດຊຶ່ງອາດເຮັດໃຫ້ສານພິດຕົກຄ້າງໄດ້.

ພາບ ແລະຂາ່ວຈາກ: ໜັງສືພິມເສກຖະກິດ-ສັງຄົມ