ອາຫານ ທີ່ມີປະໂຫຍດຕໍ່ຫົວໃຈ ທ່ານຄວນຮູ້
ຫົວໃຈ ແມ່ນອະໄວຍະວະທີ່ຖືກນຳໃຊ້ໃນການສູບສີດເລືອດໃຫ້ກັບຮ່າງກາຍເປັນສ່ວນໜຶ່ງຂອງລະບົບໄຫຼວຽນເລືອດ ໂດຍຈະສົ່ງເລືອດຈາກ ປອດທີ່ມີອົກຊີແຊນຢູ່ໃນເລືອດໄປສູ່ຮ່າງກາຍເພື່ອນນຳໄປໃຊ້ໃນຂະບວນການຕ່າງໆສະນັ້ນເຮົາຄວນໃສ່ໃຈແລະຄວນເລືອກອາຫານທີ່ມີປະໂຫຍດ ຕໍ່ຫົວໃຈ.
- ກະທຽມ ອາຫານປະຈຳຄົວມີສັບພະຄຸນ ຫຼາຍຢ່າງເຊັ່ນ:ຕ້ານການເກີດມະເຮັງ ແລະຍັງ ຊ່ວຍການເຕັ້ນຂອງຫົວໃຈຊ້າລົງເພີ່ມການບີບ ແລະຄາຍຕົວຂອງຫົວໃຈເຮັດໃຫ້ລະບົບທາງເດີນຫາຍໃຈດີຂຶ້ນລວມທັ້ງຂະຫຍາຍຫຼອດເລືອດເຮັດໃຫ້ເສັ້ນເລືອກມີຄວາມຍືດຍຸ່ນ ແລະຫຼຸດແຮງດັນເລືອດຊ່ວຍຢັບຢັ້ງການແຂງຕົວຂອງເລືອດກິນກະທຽມ ສົດມື້ລະ 2-3 ກີບຈະຊ່ວຍຫົວໃຈແຂງແຮງ.
- ຫົວຫອມເຊັ່ນ ຫົວຫອມໃຫຍ່ ຫົວຫອມ ແດງ ອຸດົມໄປດ້ວຍສານຕ້ານອານຸມູນອິດສະລະ ຊ່ວຍບົດລະດັບຄໍເລດເຕີລໍທີ່ເປັນຕົວກໍ່ໃຫ້ເກີດໂລກ ຫົວໃຈ ແລະເຮັດໃຫ້ລະບົບທາງເດີນຫາຍໃຈມີສຸ ຂະພາບທີ່ດີຂຶ້ນຊ່ວຍຮັກສາໂລກຫອບ ໂລກທາງເດີນຫາຍໃຈ ໂລກພູມແພ້ ແລະອື່ນໆ ແລະຍັງມີ ສານສຳຄັນຄືຟາໂວນອຍ ມີຄຸນສົມບັດຊ່ວຍປ້ອງກັນໄຂມັນບໍ່ໃຫ້ເກາະຕາມຜະໜັງເສັ້ນເລືອດຊ່ວຍ ປ້ອງກັນໂລກຫົວໃຈ.
- ປາ: ອຸດົມໄປດ້ວຍກົດໄຂມັນໂອເມກ່າ 3 ເພີ່ມປະສິດທິພາບການເຮັດວຽກຂອງສະໝອງ ແລະຫົວໃຈເຮັດໃຫ້ຫຼອດເລືອດມີຄວາມຍືດຍຸ່ນຫຼຸດການເກີດໂລກຫົວໃຈ ແລະຫຼອດເລືອດອຸດຕັນ.
4. ໃບເຕີຍຫອມມີສັບພະຄຸນຫຼຸດອາການຫິວນໍ້າແລະບຳລຸງຫົວໃຈການດື່ມນໍ້າໃບເຕີຍຈະຊ່ວຍໃຫ້ເຊົາເມື່ອ ແລະສົດຊື່ນ.
ພາບ ແລະຂາ່ວຈາກ: ໜັງສືພິມເສດຖະກິດ-ສັງຄົມ