ການດື່ມນໍ້າເຢັນເປັນສິ່ງທີ່ຊ່ວຍດັບຄວາມຮ້ອນໃນຮ່າງກາຍໄດ້,ເຖິງວ່າການດື່ມນໍ້າເຢັນຈະຊ່ວຍດັບຄວາມຮ້ອນໃນຮ່າງກາຍໄດ້,ແຕ່ອາດເຮັດໃຫ້ຮ່າງກາຍມີອາການເຈັບປ່ວຍໄດ້ ເພາະໃນເວລາທີ່ຮ່າງ ກາຍມີອຸນຫະພູມສູງ ແລ້ວມີເຄື່ອງດື່ມເຢັນໆກະທົບອະໄວຍະວະພາຍໃນແບບກະທັນຫັນອາດເຮັດໃຫ້ຮ່າງກາຍປັບອຸນຫະພູມບໍ່ທັນພາໃຫ້ມີອາການເຈັບປ່ວຍໄດ້ເດີສຳລັບທ່ານໃດທີ່ມັກດື່ມນໍ້າເຢັນແຕ່ມີເວລາໜ້ອຍ ວາລະສານມະຫາຊົນສະບັບນີ້ໄດ້ນຳເອົາເທັກນິກການແຊ່ນໍ້າໃຫ້ເຢັນໄວທັນໃຈຜູ້ດື່ມມາຝາກມາຕ້ອນ.
ສິ່ງທີ່ຕ້ອງກຽມ:
+ ປະເພດເຄື່ອງດື່ມທີ່ຕ້ອງ ການແຊ່ເຢັນ.
+ ຊາມພ້ອມກັບນໍ້າສະອາດ.
+ ຜ້າເຊັດ.
+ ຢາງບ້ວງສຳລັບມັດ.
ວິທີເຮັດ:ນໍາເອົາຜ້າເຊັດຈຸ່ມນໍ້າທີ່ກຽມໄວ້ແລ້ວບິດໃຫ້ນໍ້າອອກ,ຫຼັງຈາກນັ້ນນໍາເອົາຜ້າເຊັດພັນອ້ອມກະຕຸກເຄື່ອງດື່ມທີ່ເຮົາຕ້ອງການແຊ່ມັດດ້ວຍຢາງບ້ວງແລ້ວ ນຳໄປແຊ່ຕູ້ເຢັນປະມານ 10 ນາທີ.ພຽງເທົ່ານີ້ທ່ານກໍຈະໄດ້ ເຄື່ອງດື່ມທີ່ເຢັນຊື່ນໃຈແບບບໍ່ຕ້ອງຖ້າດົນ.
ພາບ ແລະຂາ່ວໂດຍ: ໜັງສືພິມເສດຖະກິດ-ສັງຄົມ