4 ພະຍາດທີ່ມາພ້ອມກັບການກິນໜີ່ເລື້ອຍໆ

ໝີ່ເປັນອາຫານຈານດ່ວນຢ່າງໜຶ່ງທີ່ຫຼາຍທ່ານນິຍົມບໍລິໂພກເພາະຫາຊື້ໄດ້ງ່າຍ, ມີຂັ້ນຕອນການປຸງແຕ່ງບໍ່ຫຍຸ້ງຍາກ, ແຕ່ໃນຄວາມງ່າຍແລະສະດວກນັ້ນມັນກໍມີອັນຕະລາຍແຝງຢູ່ເພາະໝີ່ເປັນອາຫານທີ່ໃຫ້ໂທດກັບຮ່າງກາຍທີ່ເຮົາຄວນຫຼີກລ່ຽງ ການກິນໝີ່ເປັນປະຈຳ.

  1. ພະຍາດມະເຮັງ ໂດຍສະເພາະໝີ່ສຳເລັດຮູບທີ່ມາພ້ອມກັບຖ້ວຍທີ່ເປັນຢາງ, ເພາະຖ້ວຍທີ່ບັນຈຸໝີ່ມີສານສໄຕໂຣໂຟມ (Styrofoam), ເມື່ອສານຊະ ນິດນີ້ເຂົ້າສູ່ຮ່າງກາຍຈະເຮັດໃຫ້ໄປກະຕຸ້ນເຊວມະ ເຮັງໃຫ້ຂະຫຍາຍຕົວດັ່ງນັ້ນ, ເຮົາຄວນຫຼີກລ່ຽງ ຫຼື ຢຸດກິນໝີ່ສໍາເລັດຮູບກໍຈະຍິ່ງເປັນການດີ.
  2. ຄວາມອ້ວນເພາະໝີ່ມີສ່ວນປະກອບຂອງໂຊ ດຽມ, ແປ້ງ ແລະໄຂມັນສູງ ຊຶ່ງເຮັດໃຫ້ລະບົບຍ່ອຍ ອາຫານເຮັດວຽກບໍ່ປົກກະຕິ, ນອກຈາກນີ້ ໂຊດຽມຍັງເຮັດໃຫ້ຮ່າງກາຍເກີດອາການບວມນໍ້າຈຶ່ງສົ່ງຜົນ ໃຫ້ຕຸ້ຍໄດ້ງ່າຍ.
  3. ໝີ່ເປັນອັນຕະລາຍກັບລູກໃນທ້ອງ, ເພາະໃນ ໄລຍະຖືພານັ້ນຜູ້ເປັນແມ່ຕ້ອງໄດ້ຮັບສານອາຫານທີ່ມີປະໂຫຍດ ແລະຈຳເປັນສຳລັບລູກ, ຊຶ່ງໝີ່ສຳເລັດ ຮູບທຸກຊະນິດມີສານປຸງແຕ່ງຕ່າງໆສູງອາດຈະເຮັດໃຫ້ເກີດອາການຫຼຸລູກ ຫຼື ເຮັດໃຫ້ລູກພິການໄດ້.

4.  ລະບົບຕ່າງໆໃນຮ່າງກາຍເຮັດວຽກບໍ່ປົກກະຕິ,ສານປຸງແຕ່ງທີ່ຢູ່ໃນໝີ່ຈະເຮັດໃຫ້ລະບົບພູມຄຸ້ມກັນຮ່າງກາຍຫຼຸດລົງຈົນເຮັດວຽກໄດ້ບໍ່ເຕັມທີ່, ຮ່າງ ກາຍອ່ອນແອ ແລະມີພະຍາດຕ່າງໆແຊກຊ້ອນເຂົ້າໃນຮ່າງກາຍ.

ພາບ ແລະຂາ່ວໂດຍ: ໜັງສືພະມເສດຖະກິດ-ສັງຄົມ