ຫຼາຍຄົນມັກຮັບປະທານໝູຍໍເພາະວ່າຢູ່ບ້ານເຮົາຫາຊື້ໄດ້ງ່າຍແຕ່ຈະໃຫ້ໄດ້ຂອງແຊບນັ້ນແມ່ນຍາກສະນັ້ນຕັດບັນຫາດ້ວຍການເຮັດກິນເອງດີກວ່າມື້ນີ້ເຮົາຈະມາຂໍແນະນຳວິທີເຮັດໝູຍໍສູດຊີ້ນແໜ້ນ, ແຊບຫໍ່ໃບຕອງມາຝາກເພື່ອທ່ານໃດຢາກຈະເຮັດໝູຍໍກິນເອງຢູ່ເຮືອນ.
* ສິ່ງທີ່ຕ້ອງກຽມ:
* ວິທີເຮັດ: ນຳສ່ວນປະສົມທັງໝົດປະສົມໃຫ້ ເຂົ້າກັນກັບໝູບົດນຳໝູບົດທີ່ປະສົມແລ້ວໄປແຊ່ຊ່ອງແຂງປະມານ 1ຊົ່ວໂມງ ຫຼັງຈາກນັ້ນນໍາອອກມາ ຕຳໆນວດໆຫຼືປັ່ນກັບເຄື່ອງປັ່ນ(ໃຜບໍ່ມີເຄື່ອງປັ່ນລອງຕຳເບິ່ງ) ຈົນເນື້ອແໜ້ນ ແລະແຫຼວຈົນເປັນເນື້ອດຽວກັນ ແລະນໍາໄປຫໍ່ໃບຕອງຈະໄດ້ກິ່ນຫອມແລ້ວ ເອົາໄປໜຶ້ງປະມານ 20-30 ນາທີສຳເລັດ.
ຮຽບຮຽງໂດຍ: ຟ້າ