ຮູ້ໄວ້ຜົນຮ້າຍຈາກແປ້ງນົວ

 

ແປ້ງນົວບໍ່ມີປະໂຫຍດທາງ ໂພຊະນາການເລີຍແມ່ນແຕ່ໜ້ອຍ ດຽວ, ແປ້ງນົວມີປະໂຫຍດພຽງ ເຮັດໃຫ້ອາຫານມີລົດຊາດນົວຂຶ້ນຫຼື ແຊບຂຶ້ນ,ແຕ່ຕ້ອງໃສ່ໃນປະລິມານ ທີ່ເໝາະສົມ. ເພາະແປ້ງນົວມີໂຊ ດຽມທີ່ມາຈາກໂຊດາໄຟເປັນອົງ ປະກອບສຳຄັນຄືກັນກັບເກືອ, ແຕ່ອັນຕະລາຍຫຼາຍກວ່າເກືອຢູ່ບ່ອນວ່າເກືອໃຊ້ພຽງໜ້ອຍດຽວກໍຮູ້ສຶກ ວ່າມີລົດຊາດເຄັມ, ແຕ່ແປ້ງນົວໃສ່ ຫຼາຍເທົ່າໃດກໍບໍ່ຮູ້ສຶກວ່າມີປະລິມານໂຊດຽມຫຼາຍເພາະບໍ່ມີລົດຊາດໃຫ້ຮູ້ສຶກ ຫຼື ເວົ້າອີກແບບຢ່າງໜຶ່ງວ່າແປ້ງນົວມີພິດແຝງໃນໂຊດຽມຊຶ່ງມີພິດອັນຕະລາຍຕໍ່ຮ່າງກາຍ ຂອງຄົນເຮົາ.

  • ເຮັດໃຫ້ເກີດອາການແພ້ແປ້ງ ນົວ ຊຶ່ງຈະມີອາການມຶນ, ຊາ ແລະ ອອກຮ້ອນຢູ່ປາກ, ລີ້ນ, ໃບໜ້າ, ແກ້ມ, ກ້ານຄໍ, ໜ້າເອິກ, ບາງຄົນມີຕຸ່ມຜື່ນແດງເກີດຂຶ້ນຢູ່ຕາມຕົນໂຕ, ແໜ້ນໜ້າເອິກ, ຫົວໃຈເຕັ້ນຊ້າລົງ, ຫາຍໃຈບໍ່ສະດວກເປັນຕົ້ນ.
  • ທຳລາຍລະບົບປະສາດຕາ.
  • ເຮັດໃຫ້ວິຕາມິນໃນຮ່າງກາຍ ຫຼຸດລົງ.
  • ເຮັດໃຫ້ເປັນພະຍາດມະເຮັງຊະນິດຕ່າງໆໄດ້ງ່າຍຂຶ້ນ.
  • ເຮັດໃຫ້ຜິດປົກກະຕິ, ປາກ ແຫວ່ງ, ຫູແຫວ່ງ ແລະແຂນຂາພິ ການເປັນຕົ້ນ.
  • ທຳລາຍກະດູກ ແລະໄຂກະ ດູກ: ຊຶ່ງເປັນພາກສ່ວນທີ່ຜະລິດ ເມັດເລືອດແດງໃນຮ່າງກາຍເຮັດ ໃຫ້ເລືອດຈາງໄດ້.
  • ເຮັດໃຫ້ພູມຕ້ານທານ ຫຼື ພູມ ຄຸ້ມກັນຂອງຮ່າງກາຍມະນຸດຫຼຸດ ລົງ.
  • ເຮັດໃຫ້ເກີດການສະສົມໃນ ສະໝອງເດັກ ຊຶ່ງເມື່ອເດັກໃຫຍ່ຂຶ້ນ ຈະເປັນຄົນປັນຍາອ່ອນ.
  • ເປັນໄພຕໍ່ແມ່ຍິງຖືພາເຮັດໃຫ້ ຮ່າງກາຍບວມ ແລະຍັງມີພິດໄພຕໍ່ລູກໃນທ້ອງ ແລະເດັກແຮກເກີດ ນຳອີກ.
  • ຮຽບຮຽງໂດຍ: ຟ້າ