ອາຫານ 4 ຊະນິດ ຄວນຫຼີກລ່ຽງ ຍິ່ງກິນ ຍິ່ງທຳລາຍກະດູກ
ອາຫານ 4 ຊະນິດທີ່ຫຼາຍຄົນບໍ່ຮູ້ວ່າຖ້າກິນເຂົ້າໄປຈະທຳລາຍກະດູກເອີ້ນໄດ້ວ່າເປັນອະໄວຍະວະທີ່ສຳຄັນຕໍ່ຮ່າງກາຍຊຶ່ງຫຼາຍຄົນທີ່ເບິ່ງແຍງສຸຂະພາບມັກຈະຫາອາຫານເສີມຈຳພວກແຄວຊ່ຽມ ຫຼື ອາຫານທີ່ມີປະໂຫຍດມາບຳລຸງຮ່າງກາຍແຕ່ຮູ້ບໍ່ວ່າອາຫານທີ່ເຮົາກິນທຸກວັນມີສ່ວນທຳລາຍກະດູກໄດ້ເພາະກະດູກເມື່ອຖືກທຳລາຍຈົນບອບບາງມີຜົນຕໍໍ່ຄວາມເຈັບປວດຂອງຮ່າງກາຍໄດ້ຫຼາຍໂລກ ໂດຍສະເພາະແມ່ຍິງທີ່ມີອາຍຸ 30 ປີຂຶ້ນໄປຄວາມໜາແໜ້ນຂອງກະດູກຈະຫຼຸດລົງເພາະສະນັ້ນເຮົາມາເບິ່ງກັນວ່າອາຫານແບບໃດທີ່ກິນເຂົ້າໄປແລ້ວທຳລາຍກະດູກ.
- ກາເຟ:ການດື່ມກາເຟຫຼາຍກວ່າວັນລະ 2 ຈອກມີຜົນທຳລາຍກະດູກບອບບາງໄດ້ເພາະຄາເຟອິນໃນການເຟຈະເຮັດໃຫ້ຮ່າງການຂັບແຄວຊຽມອອກມາທາງປັດສະວະໄດ້.
- ນໍ້າອັດລົມ:ຢ່າງທີ່ຫຼາຍຄົນຮູ້ກັນດີແລ້ວວ່ານໍ້າອັດລົມບໍ່ມີປະໂຫຍດຕໍ່ຮ່າງກາຍແຖມມັນຍັງມີຜົນທຳລາຍກະດູກຫັກງ່າຍຊຶ່ງຜູ້ທີ່ດື່ມນໍ້າອັດລົມເປັນປະຈຳຈະມີໂອກາດເກີດພະຍາດກະດູກຜ່ອຍໄດ້ຫຼາຍກວ່າຜູ້ທີ່ບໍ່ດື່ມ 3-4 ເທົ່າ.
- ອາຫານເຄັມ:ການຮັບປະທານອາຫານທີ່ມີລົດຊາດເຄັມລາຍນອກຈາກຈະມີຜົນຕໍ່ໄຂ່ຫຼັງແລ້ວອາດສົ່ງຜົນໃຫ້ຮ່າງກາຍຂັບແຄວຊຽມອອກມາທາງປັດສະວະຫຼາຍຂຶ້ນເຮັດໃຫ້ກະດູກອ່ອນແອແລະບໍ່ແຂງແຮງເທົ່າທີ່ຄວນ.
- ໂປຕີນສູງຈາກຊີ້ນສັດ:ຫາກຮັບປະທານໂປຕີນສູງດົນໆຈະມີຄວາມໜາແໜ້ນຂອງກະດູກບາງກວ່າຄົນທີ່ຮັບປະທານອາຫານແບບປົກກະຕິ.