ອາຫານທີ່ຍິ່ງກິນຍິ່ງເຮັດໃຫ້ແຂ້ວຂາວ

  ແຂ້ວເປັນສີ່ງທີ່ສົ່ງຜົນຕໍ່ ຄວາມງົດງາມຂອງຮອຍຍີ້ມ ແລະ ຍັງເປັນແວ່ນແຍງທີ່ສະທ້ອນບຸກຄະລິກກະພາບຂອງເຮົາໄດ້ເປັນຢ່າງດີ ແລະມື້ນີ້ເຮົາຂໍມາແນະນຳອາຫານບຳລຸງແຂ້ວເພີ່ມຄວາມຂາວ, ງາມ ແລະແຂງແຮງຖ້າຢາກມີແຂ້ວຂາວໆໄວ້ແຈກຮອຍຍີ້ມໃຫ້ແກ່ຄົນ ອ້ອມຂ້າງກໍ່ຢ່າລືມລອງໃຊ້ອາ ຫານຈຳພວກນີ້ຊ່ວຍເຮັດໃຫ້ແຂ້ວຂາວຄວບຄູ່ກັບການເບິ່ງແຍງສຸ ຂະພາບແຂ້ວເປັນປະຈຳນຳເດີ້.

  • ບ໋ອກໂຄຣ: ຊ່ວຍສ້າງແຜ່ນ ຟຣິມບາງໆໄວ້ເຄືອບແຂ້ວ ຊຶ່ງຊ່ວຍ ປ້ອງກັນກົດຈາກອາຫານໄດ້.
  • ແອັບເປີ້ນ + ກາລົດ: ຜັກ ໝາກໄມ້ທີ່ມີຄວາມກອບເຫຼົ່ານີ້ສາມາດກະຕຸ້ນຂະບວນການຜະລິດ.ນ້ຳລາຍ ຊຶ່ງປຽບເໝືອນເຄື່ອງທຳ ຄວາມສະອາດແຂ້ວທຳມະຊາດໃຫ້ ເຮັດວຽກໄດ້ດີຍີ່ງຂຶ້ນ ແລະຍັງຊ່ວຍ ຂັດຖູແຂ້ວໃຫ້ສະອາດໃນຍາມທີ່ ກິນອີກນຳ.
  • ນ້ຳໝາກນາວ: ລອງປະສົມນ້ຳໝາກນາວກັບເບກກິ້ງໂຊດາ ຫຼື ເກືອແລ້ວນຳມາຖູແຂ້ວຈະຊ່ວຍໃຫ້ ແຂ້ວຂາວຂຶ້ນແຕ່ຂໍ້ຄວນລະວັງຄືຕ້ອງເຮັດຄວາມສະອາດແຂ້ວໃຫ້ດີເພາະຫາກມີກົດຈາກນ້ຳໝາກນາວຕົກຄ້າງຢູ່ຈະທຳລາຍເຄືອບແຂ້ວໄດ້.
  • ສະຕຣໍເບີຣີ: ເປັນໝາກໄມ້ທີ່ຄ້ອນຂ້າງພິເສດເພາະບໍ່ເຮັດໃຫ້ ເກີດຄາບເທີງແຂ້ວຄືກັບໝາກໄມ້ຕະກູນເບີຣີອື່ນໆນອກຈາກນີ້ຍັງ ສາມາດນຳໄປບົດປະສົມກັບຜົງ ຟູນຳມາທາເທີງແຂ້ວປະມານ 5 ນາທີ ແລ້ວລ້າງອອກວິທີນີ້ຈະຊ່ວຍ ກຳຈັດຄາບເທີງແຂ້ວໃຫ້ໝົດໄປໄດ້ຢ່າງໜ້າເຊື່ອ.
  • ຮຽບຮຽງໂດຍ: ຟ້າ