ສາລີສີອິດ ຊ່ວຍປ້ອງກັນການເກີດແກ່ນຕາຂຸ້ນ

ສາລີສີອິດມີລົດຊາດບໍ່ ຫວານຫຼາຍເນື້ອໜຽວນັ້ນໃນເມັດຂອງສາລີແຕ່ລະເມັດຍັງມີສານ ແອນໂທໄຊຍານນິນທີ່ມີຄຸນສົມບັດ ໃນການຕໍ່ຕ້ານອະນຸມູນອິດສະຫຼະແລະກົດອະມິໂນທີ່ຈຳເປັນຕໍ່ຮ່າງ ກາຍຫຼາຍຊະນິດນອກຈາກນີ້ຍັງ ມີວິຕາມິນ B3 ວິຕາມິນ E ແລະ ກົດໄຂມັນໂອເມກ້າ 6 ແລະ9 ຫຼາຍກວ່າສາລີຊະນິດອື່ນໆ ສານອາຫານເຫຼົ່ານີ້ຊ່ວຍໃນການບຳລຸງສາຍຕາປ້ອງກັນການເກີດແກ່ນຕາ ຂຸ້ນ ແລະມີປະສິດທິພາບສູງສາມາດຊ່ວຍຫຼຸດໂອກາດຂອງການ ເກີດພະຍາດມະເຮັງຊະນິດເນື້ອ ງອກ, ປ້ອງກັນການເກີດໂລກຫົວໃຈ, ຊ່ວຍໃນການເສີມສ້າງຮ່າງກາຍ, ຕ້ານທານເຊື້ອໂລກ ແລະຊ່ວຍໃນການສະໝານແຜສົ່ງເສີມ ລະບົບການເຮັດວຽກຂອງເມັດ ເລືອດແດງພາຍໃນຮ່າງກາຍ,ຊ່ວຍໃນການຊະລໍການເກີດໄຂ່ມັນອຸດຕັນໃນຫຼອດເລືອດ, ຊ່ວຍຄວບຄຸ່ມລະດັບນໍ້າຕານຄົນເຈັບທີ່ເປັນ ໂລກເບົາຫວານ ແລະຢັບຢັ້ງການ ເກີດເສັ້ນເລືອດແຕກໃນສະໝອງ, ບໍາລຸງຕັບ, ບໍາລຸງໝາກໄຂ່ຫຼັງ ແລະຍັງຊ່ວຍໃນການຊະລໍຄວາມແກ່ທີ່ ເກີດຈາກຄວາມເສື່ອມຂອງເຊລ ໄດ້ອີກດ້ວຍ.

ນອກຈາກນີ້ສາລີສີອິດຍັງສາມາດນຳມາໃຊ້ປະໂຫຍດເປັນຢາ ໄດ້ຄືກັນເຊັ່ນ:ສາລີເມື່ອນຳມາຕົ້ມ                                                           ແລ້ວສາມາດນຳນໍ້າມາດື່ມແກ້ ທ້ອງບິດ, ຖອກທ້ອງ, ຂັບຍ່ຽວ, ສ່ວນຂອງຕົ້ນຮາກແລະໄໝສາລີນຳມາຕົ້ມເອົານ້ຳມາດື່ມເພື່ອຂັບຍ່ຽວໄດ້ເປັນຢ່າງດີ ນອກຈາກນີ້ຄົນບູຮານຍັງນຳເມັດຂອງສາລີມາບົດເພື່ອຮັກສາແຜໄດ້ອີກດ້ວຍ.

ຮຽບຮຽງໂດຍ: ຟ້າ