ມື້ນີ້ຈະມາແນະນຳວິທີເຮັດນໍ້າໝາກມັງກອນຊຶ່ງສາມາດຊ່ວຍປ້ອງກັນພະຍາດຕ່າງໆໄດ້ຫຼາຍ ຊະນິດ, ໂດຍຄຸນຄ່າອາຫານໃນໝາກມັງກອນມີ ແຄວຊ່ຽມ, ຟອດຟໍຣັດ, ທາດເຫຼັກ, ວິຕາມິນບີ1, ບີ2, ບີ3 ສະນັ້ນ ຈິ່ງຊ່ວຍໃນເລື່ອງການບຳລຸງ ຜິວພັນ, ຫຼຸດນໍ້າໜັກ, ກະດູກ ແລະແຂ້ວໃຫ້ແຂງແຮງລວມທັງຊ່ວຍໃນເລື່ອງຂອງສາຍຕາໄດ້ອີກ.
8.ແກ້ອາການທ້ອງຜູກ.
ສ່ວນປະສົມ:
ວິທີເຮັດ:ນຳໝາກມັງກອນມາລ້າງໃຫ້ສະອາດ, ປອກເປືອກອອກແລ້ວນຳໝາກມັງກອນມາຊອຍເປັນຕ່ອນນ້ອຍໆຈາກນັ້ນນຳໃສ່ເຄື່ອງປັ່ນ, ໃສ່ນໍ້າເຊື່ອມຕາມ ດ້ວຍນໍ້າຕົ້ມສຸກປັ່ນໃຫ້ລະອຽດຈົນເປັນເນື້ອດຽວຊີມລົດຊາດຕາມໃຈໝັກຖອກໃສ່ຈອກທີ່ກຽມໄວ້ນຳໄປແຊ່ ເຢັນ ຫຼື ໃສ່ນໍ້າກ້ອນພ້ອມດື່ມໄດ້, ຄວນດື່ມວັນລະ 1 ຈອກ ຕອນເຊົ້າກ່ອນອາຫານ, ຖ້າເຮົາກິນເປັນປະຈຳກໍ່ຈະເຮັດໃຫ້ສຸຂະພາບດີ
ຮຽບຮຽງໂດຍ: ຟ້າ